Vakantie in Antalya? Hotels en bezienswaardigheden

Talloze bezienswaardigheden in en rond de Turkse stad

Antalya ligt in een baai van de Middellandse Zee. De stad onderging een metamorfose. Waar vroeger de haven lag, vind je nu een moderne jachthaven met chique en gewone maar sfeervolle hotels in de buurt. De nieuwe industriële haven ligt heel wat verder tien kilometer buiten het stadscentrum. Een échte badplaats is Antalya niet echt al heeft het natuurlijk wel enkele kiezelstranden langs de oost- en westzijde. Voor fijn zand moet je al naar Lara, toch al 10 km in zuidoostelijke richting.  In Antalya kom je omdat ‘toevallig’ hier een internationale luchthaven gevestigd is. Dat vliegveld ligt ten oosten van de stad op zo’n 12 km verwijderd. Lees meer

Antalya is een veelzijdige stad met een druk stadscentrum. 
  • Wandel in het gezellige centrum van Antalya
  • Bezoek de pittoreske haven
  • Ga watersporten in waterpretparken of in zee
  • Kom naar Aspendos voor het unieke theater
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Het is er druk (ruim anderhalf miljoen inwoners in 2016) reeds in maar dat ligt niet aan de bezienswaardigheden want die zijn eerder beperkt in aantal.

De Yivli Minare (gegroefde minaret) uit begin 13de eeuw is een minaret die opvalt door haar rode baksteen en is dan ook het symbool van de stad. Een stadspoort met drie bogen is zowat het enige meldenswaardige monument. Deze Hadrianuspoort werd opgetrokken omdat keizer Hadrianus eens op bezoek kwam. Twee kilometer buiten het centrum kan je naar het Archeologisch museum. Met een dolmuş met het opschrift ‘Müze’ of ‘Liman’ kan je er naar toe. Het behoort tot één van de beste archeologische musea van Turkije. Vooral de vondsten uit Perge in enkele zalen zijn erg bezienswaardig. 

Om te ontsnappen aan de levendige stad kan je de spectaculaire watervallen opzoeken van Düden Selãlesi (op 15 km, te bereiken met een dolmuş ) en Kursunlu Selãlesi (op 20 km, met een bootje vanuit de jachthaven).

Reviews en beoordelingen Antalya

Heb je zelf tips of opmerkingen over Antalya: overal wat te beleven? Plaats je beoordeling

Botty dominique26 september 2019

Turkije kust is nieuw voor ons. Dus jullie reisgids komt goed van pas. Voir elke reis die we doen, print ik de reisgidsen uit en alles wordt netjes in een map gestoken. We gebruiken jullie gidsen telkens weer.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info