4 badplaatsen langs de Egeïsche kust

Vanalles te beleven bij heerlijke temperaturen

De Turkse Egeïsche kust is een typische zomerbestemming. De temperatuur in april bedraagt overdag gemiddeld 21°C en in de zomermaanden loopt dit op tot ongeveer 33°C, om dan in oktober het seizoen af te sluiten met een 24°C. De Egeïsche kust, met als luchthaven Dalaman, heeft voor iedereen wat wils en is dan ook de ideale vakantiebestemming voor de hele familie. Beperken we ons tot de meest aangename en populairste badplaatsen, dan spannen deze vier de kroon: Marmaris, Dalyan, Fethiye en Olüdeniz. Meer naar het binnenland toe is Afrodisias zeker en vast de moeite om er een halte te houden. Je leest er over op de pagina’s van de bezienswaardigheden. Lees meer

Bezoek de Egeïsche kust van april tot oktober en geniet van aangename temperaturen en de gastvrijheid van de Turken.
  • Bezoek een van de vier aangename badplaatsen
  • Ga naar Marmaris voor watersporten
  • Lig lekker op het strand zonder massatoerisme
  • Waan je in de zevende hemel in Olüdeniz
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Marmaris

In Marmaris ligt er een smal zandstrand langs de grillige kustlijn. Het kan er dus heel druk zijn. Maar op 10 km van het centrum kan je naar een veel bredere kuststrook met ‘zwart’ zand. Er zijn heel vlotte en goedkope busverbindingen tussen beide plaatsen. Omdat het stadje bijna volledig in een baai omsloten ligt, is het er heerlijk toeven. Marmaris biedt nog net iets meer dat authentieke Turkije, is een aangename stad en bezit de grootste jachthaven van het land. Vanuit Marmaris vertrekt dagelijks (behalve op zondag) een boot naar het Griekse eiland Rhodos (ca. 2,5 uur varen). Misschien minder bekend is dat je in Marmaris erg lekkere honing op de kop kan tikken.

Dalyan

Dalyan aan de oevers van de rivier Dalyan çayi. Het stadje is al jaren een geschikte uitvalsbasis voor uitstappen naar het antieke Kaunos met zijn bekende graftomben in de rotsen, het meer van Köycegiz Gölü met de warmwaterbronnen en het strand van Iztuzu.

Fethiye

Op het eerste gezicht zou je denken dat Fethiye helemaal iets anders biedt. Een moderne stad die in de jaren zestig van de 20ste eeuw opnieuw vorm kreeg. De oude stad werd namelijk geheel vernield door een aardbeving. Hier kan je dus bijvoorbeeld naar een modern winkelcentrum. Maar gelukkig is het nog mogelijk om antieke rotsgraven en sarcofagen te bezoeken.

Olüdeniz

Veel minder beton en een ‘zee’ van witte zandstranden in combinatie met helblauw water vind je in Olüdeniz. De kuststrook is rotsig, grillig van aard. Hier geen hotels langs het strand zodat je kunt zonnen en genieten in een ongerept stukje natuur. De vele eilandjes vóór de kust lokken heel wat toeristen.

Reviews en beoordelingen Egeïsche Kust

Heb je zelf tips of opmerkingen over 4 badplaatsen langs de Egeïsche kust? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info