Kemer: het echte Turkije

Een vissersdorp met nomadententen

Kemer, op goed 50 minuten met de auto van Antalya, behoort tot het gebied van Lycia. Zonder overdrijven kan je stellen dat dit een stad is die ter wille van het toerisme uit de grond is gestampt. Het was ooit een simpel vissersdorpje, waar je nog het echte Turkije kon zien en proeven.   Lees meer

Ontdek het echte Turkije in Kemer en geniet van de gastvrijheid. 
 • Ga naar het unieke theater in Aspendos
 • Ontdek opgravingen van Romeinse restanten
 • Wandel tussen ruïnes in een bergachtige omgeving
 • Geniet van het echte Turkije
 • Bezoek het museum bij het aquaduct
 • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Vandaag? Hotels (vaak met privé-strand), winkelcentra, terrasjes en restaurants in overvloed. Je vindt hier een drukke jachthaven. Toegegeven, de natuur zit hier wel mee. Zowel zand- als kiezelstranden, beboste bergen die hoog naast de zee opduiken, … Wie wil niet naar zo’n vakantieoord?

Kemer graag uit met het watertoerisme: zwembaden, glijbanen in Aquaworld en de watersportfaciliteiten van het Moonlight strandcomplex. Eventjes nomade ‘spelen’? Dat kan in Kemer in het openluchtmuseum Yörükpark waar je als nomade kan eten, drinken in dus een echte nomadentent.

Uitstappen in de omgeving

Onderstaand een overzicht van uitstapjes in de omgeving van Kemer. Je kunt er alles over lezen in onze gratis reisgids.

 • Side: Dit schiereiland is een waar openluchtmuseum en een verblijfplaats voor toeristen. Blikvanger is natuurlijk het bijna tweeduizend jaar oude theater.
  Maar vergeet ook niet het museum bij het aquaduct te bezoeken. Het is gehuisvest in voormalige thermen (of badplaats) en stelt de opgegraven resten tentoon.
  Daarnaast zijn er nog tientallen overblijfselen uit het Romeinse tijdperk te bewonderen, toen deze havenstad zeer welvarend was, zoals de tempels bij de haven.
 • Perge: een oude vernielde stad met de resten van een stadion, een theater en stadspoorten. Met een beetje verbeelding kan je zo in de oude winkelstraat wandelen.
 • Aspendos: Naar Aspendos ga je voor het unieke theater, het zou het best bewaarde theater zijn uit het Romeinse tijdperk. Het kon zo goed bewaard blijven, omdat het ooit een andere functie kreeg en de streek gedurende een ganse periode niet bewoond is geweest. Er konden ongeveer 15.000 mensen plaats nemen en de geluidsweerkaatsing is uniek.
  Wat verderop is er ook nog een vrij goed bewaard gebleven aquaduct te zien
 • Phaselis (boottocht): Hier ontdek je kleinere opgravingen van Romeinse overblijfselen. Het is een rustig terrein waar je kunt wandelen tussen de overblijfselen en zelfs op het strand kunt vertoeven.
 • Termessos: een Nationaal Park met archeologische overblijfselen. Het is vooral een aanrader bij mooi en niet te warm weer. Wandelen tussen de ruïnes in een bergachtige omgeving is rustgevend, als de brandende zon je niet achterna zit, natuurlijk. Het is vooral de overwoekering van de oude gebouwen die deze uitstap zo spectaculair maakt.
 • Watervallen van Düden

Reviews en beoordelingen Kemer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kemer: het echte Turkije? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info