Vakantie Turkse Rivièra? Bezienswaardigheden en promoties

Zon, strand en cultureel erfgoed

Vraag aan de meest verstokte winterse zonnekloppers onder de toeristen wat zij de allermooiste kusten langs de Middellandse Zee vinden, dan krijg je bijna zeker de Turkse Rivièra als antwoord. Het is een feit, als het bij ons wintert, dan zoeken velen de warmte van de ‘Turkse’ zon op langs de Turkse zuidkust. De dichtstbijzijnde luchthaven is Antalya. De Turkse Rivièra heeft een grote natuurlijke baai en biedt je daardoor een gemiddelde jaarlijkse maximum temperatuur van 17°C. Slechts een fractie frisser dan Benidorm en Tenerife, maar in een geheel ander landschap. Lees meer

De Turkse Rivièra is de ideale plek om zon en cultuur te combineren. 
  • Geniet van een winterse zon 
  • Kies voor ontspanning en cultuur
  • Bezoek het vissersdorpje Kemer: het echte Turkije
  • Verlaat even je badplaats voor een excursie
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Bekendste badplaatsen

De absoluut populairste badplaatsen zijn Alanya, Antalya, Belek, Kemer en Side. Op het schiereiland Side krijg je een mix van accommodaties met een zandstrand en een rijk cultureel erfgoed. In Kemer herken je nog veel van het authentieke vissersdorpje. Antalya heeft bekendheid door zijn prachtige rotskust en het drukke uitgaansleven. Belek bezit vooral luxueuze hotels en de golfliefhebber heeft hier een keuze uit vijf golfterreinen. En Alanya is wellicht de drukst bezochte badplaats aan de Turkse Rivièra. De ingrediënten zijn het grote aanbod aan hotels en appartementen, het mooie zandstrand en het drukke nachtleven.

Cultureel erfgoed

Laat de natuur, de ideale temperatuur en de prijzen dé troeven zijn om een vakantie te boeken naar de Turkse Rivièra, de omgeving biedt zeker ook de mogelijkheid voor een paar excursies. Het culturele erfgoed is er immers niet min. In Perge kan je gaan kijken naar een opgegraven stad. Aspendos heeft heel goed bewaarde bezienswaardigheden uit de Oudheid: een Romeins theater en een aquaduct. Andere stadjes die je een bezoek kan brengen zijn Patara, Letoön, Pinara, Tlos en Myra.

Reviews en beoordelingen Turkse Riviera

Heb je zelf tips of opmerkingen over Turkse Rivièra: bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info