Vakantie Olüdeniz: bezienswaardigheden en info

Geen hotels langs het strand

Zoek je een plek langs de Egeïsche kust waar je alleen maar door de natuur bent omringd, dan moet je naar Olüdeniz. Het ligt op ongeveer 1u15 min rijden vanaf de luchthaven Dalaman. Hotels vind je er niet langs de kust (gelukkig) zodat het er heerlijk lekker zonnen is zonder beton om het hoofd. Dat je voor sommige stranden moet betalen is dan de keerzijde van dit ‘geluk’. Gratis stranden zijn er wel maar dan moet je toch vanuit het centrum een 20 minuutjes stappen. Olüdeniz is Turks voor ‘dode zee’, maar zo dood is het daar niet. Lees meer

Kom heerlijk tot rust in de betonloze natuur van Olüdeniz en geniet van prachtige witte zandstranden.
  • Bezoek zeker de Vlinderkloof
  • Maak een boottochtje
  • Snorkel in de "Blue Lagoon"
  • Ga duiken en raften in de buurt van Olüdeniz
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Gelukkig heeft men er ingezien dat er dreigde een overexploitatie te komen. De omgeving is nu beschermd gebied en wil er nog een hotel bijkomen, dan moeten die landinwaarts gebouwd worden.

Je kent wel de foto’s van een azuurblauwe lagune met een dobberend bootje. Veel kans dat die foto genomen is in Olüdeniz. De baai ligt 12 km ten zuiden van Fethiye. Tijdens de weekends en in de zomermaanden ligt het er propvol met toeristen of bewoners uit de omgeving.

Velen laten zich meevaren op een bootje naar één van de vele eilandjes. Een populaire bestemming daarbij is de Vlinderkloof (Kelebek Vadisi). Eigenlijk niet veel meer dan een kalkstenen kloof maar het fenomeen doet er zich voor tijdens sommige maanden dat het hier stikt van de vlinders, in alle kleuren en grootte. Andere tijdverdrijf is het paragliden. Zowel het strand van Kidrak als Belcegiz zijn geliefd om er te landen. Verder kan je er terecht voor duiken, snorkelen en ook wel raften. 

Reviews en beoordelingen Olüdeniz

Heb je zelf tips of opmerkingen over Olüdeniz: vrij nieuwe badplaats? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info