Vakantie Kusadasi: bezienswaardigheden

3 watersportparken en prachtige ruïnes

Letterlijk vertaald betekent Kusadasi ‘Vogeleiland’. Er ligt inderdaad een eilandje die nu met het vasteland verbonden is door een dam. Naar de vogels die er vroeger kwamen broeden, is het nu met een vergrootglas zoeken. Toeristen namen hun plaats in.

Je zal het vlug merken. Dit is een drukke badplaats met alles er op en er aan, dus veel bars en winkelstraten, een grote bazaar. Toerisme vormt hier een belangrijk inkomen. Je zal er veel Engels horen.  Een ware metamorfose want op het eind van de 20ste eeuw was Kusadasi nog een gewoon vissersdorp met enkele hotelletjes omgeven door heuvels.  Lees meer

Kusadasi is een ideale vakantiebestemming met voor ieder wat wils. 
  • Ga watersporten in de omgeving van Kusadasi
  • Leer meer over de geschiedenis van het vogeleiland
  • Neem deel aan een Turkse avond in Kervansaray
  • Verken het gezellige centrum
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Vandaag zijn de heuvels bebouwd met grote hotels en dito appartementsblokken. Vanaf de luchthaven in het noordelijk gelegen Izmir moet je rekenen op anderhalf uur rijden. Uit die richting komen veel toeristenbussen naar hier om de reizigers te droppen die van hieruit Ephese gaan verkennen.

Hier meren cruiseschepen aan die de passagiers een excursie willen laten maken naar Ephese (antieke Romeinse stad, na Sultanahamet-wijk in Istanbul de meest bezochte bezienswaardigheid van Turkije) en het natuurwonder van Pamukkale. De vroegere haven is uitgebouwd naar een jachthaven al zal je hier en daar nog wel een vissersboot ontwaren. Veerboten maken de overtocht naar het Griekse eiland Samos ten westen van Kusadasi.

Maar laten we nu ook weer niet té kritisch zijn. Zonnebaders zullen hier dus hun gading vinden tussen de andere honderden. De stranden liggen wel enkele kilometer van het centrum maar geen nood, dolmuş-busjes brengen je tot net aan de eerste strandkorrel. Kadinlar Plaj of Ladies Beach is een topper. Paradise Beach, Tusan zijn andere favoriete badplaatsen.  Wil je een beetje meer zekerheid op een iets grotere plek dan alleen maar de lengte en breedte van je strandhanddoek, dan is Pamucak een waardig alternatief, maar wel al een 15 m verwijderd van Kusadasi.

Een andere mogelijkheid om de zon, zee en stranddrukte even te laten voor wat het is, is een bezoek aan enkele aquaparken met waterpret voor tien in de nabije buurt: Meer info: www.aquafantasy.com  en  www.adaland.com.

Had Kusadasi dan al een bezienswaardigheid, een Osmaanse karavanserai (‘hotel’ voor rondtrekkende reizigers met hun lastdieren) uit de 16de eeuw, dan is die nu in een luxehotel omgetoverd. Restanten van middeleeuwse muren en een moskee zijn de enige andere ‘bezienswaardigheden’. 

Plannen om een Disneyland à la Paris op te trekken liggen al een paar jaar op tafel. Ankara heeft er wel oren naar omdat dit gegarandeerd nog een grotere toeristenstroom teweeg zou brengen en uiteraard jobcreatie.

Reviews en beoordelingen Kusadasi

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Kusadasi? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info