Cappadocië: wonderbaarlijk natuurfenomeen

Ontdek de vreemde rotskerken en gebouwen in betoverend Cappadocië

Het is aan een Franse priester te danken dat de regio van Cappadocië bekend is geworden. Het landschap wordt gedomineerd door vreemde vulkanische kegels en rotsformaties. Guillaume de Jerphfanion zag in sommige de contouren van een kerk. Het was zijn levensdroom in de jaren dertig en veertig van de 20ste eeuw om de merkwaardige kerken in deze streek van Midden-Anatolië in kaart te brengen. Cappadocië mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie in Turkije. Lees meer

Een bezoek aan Cappadocië is zo speciaal dat je je ogen niet kan geloven.
  • Ontdekt door een Franse priester
  • Wandelen tussen vreemde kegels 
  • Bewonder de 'feeënschoorstenen', de kerken in de rotsen
  • Zoek de huizen in de rotsformaties
  • Bezoek de ondergrondse 'steden'
Gratis reisgids downloaden

Als je er eenmaal bent geweest zal je die prachtige rotsformaties nooit meer vergeten. In sommige ervan werden zelfs huizen en officiële gebouwen uitgehouwen. In enkele steden zoals Derinkuyu zijn zelfs ondergrondse ‘steden’ gevonden, verdieping op verdieping. Je kan ze bezoeken en je zal versteld staan hoe het netwerk van gangen en de woonruimtes kan genieten van een goede luchtcirculatie en een aangename temperatuur.

De uitbarsting van de vulkaan Erciyes is verantwoordelijk voor de asse die zich omvormde tot tufsteen. De natuurlijke erosie zorgde voor de rest. Sommige toppen van de stenen hebben de vorm van schoorstenen. Vandaar de naam ‘feeënschoorstenen’. Volgens een legende ontvoerde de feeën de mensen die zich te dicht in de rotsen hadden gewaagd. De kleuren zijn een gevolg van de aanwezigheid van mineralen en metalen. 

Bezoek ook de kerken in de rotsen, veelal hebben ze prachtige rotsschilderijen. De kerken in de Göreme-vallei behoren tot de mooiste.

Cappadocië is een immens groot gebied, gevormd door de driehoek van de steden Nigide, Nevsehir en Kayseri. Het ligt best wel een eindje van de zee. Meestal wordt dit dan ook als een meerdaagse excursie voorgesteld.

Reviews en beoordelingen Cappadocië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cappadocië? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info