Fethiye: moderne stad met strand

Prachtige uitstappen in de omgeving

De luchthaven van Dalaman ligt op ongeveer een klein uurtje rijden. Fethiye werd twee keer geteisterd door een serieuze aardbeving in 1856 en 1957. Deze natuurgril vernielde flink wat van de oude stad. Gelukkig bleven enkele gebieden een beetje gespaard zodat je nu nog kan gaan kijken naar tombes uitgegraven in een rots. Lees meer

Fethiye is een moderne stad met een mooi winkelcentrum en prachtige antieke rotsgraven.
  • Ga zonnen op het kiezelstrand van Fethiye
  • Bezichtig antieke rotsgraven en sarcofagen
  • Bezoek een typisch Turks dorpje
  • Maak een jeepsafari door het achterland van Fethiye en Olüdeniz
  • Ontdek nog veel meer met onze gratis reisgids
Gratis reisgids downloaden

Je ziet er o.a. een graftombe van Amyntas dat moet dateren uit 350 v.C. Wil je deze bezoeken, dan moet je er wel een flinke klim voor over hebben. Er ligt een kasteel maar veel stelt het niet voor. Een fraai huis met een welig gedecoreerde sarcofaag is wonderwel ook gespaard gebleven en kan je in de binnenstad gaan bekijken. In een museum liggen archeologische vondsten.

Omdat veel moest heropgebouwd worden na de aardbeving van 1957 kreeg Fethiye een face-lift en dus een moderne look. Hier kan je dus shoppen in een neergepoot modern winkelcentrum. Er is een chique jachthaven ontwikkeld en uiteraard kwamen hotels graag een plaatsje opeisen.

Weetje: Lycia

Vanaf Fethiye tot in Antalya aan de Turkse Rivièra wordt de kuststrook Lycia genoemd, een nog steeds vrij ongerept behouden streek met soms al eens een ruwe kust met daarachter onherbergzame plekken, heuvels bezaaid met ruïnes en tombes uit de Oudheid. We laten je in onze reisgids kennismaken met de voornaamste steden. Je leest er over op de pagina’s bij ‘Kustplaatsen’ of ‘Bezienswaardigheden’. Startend vanuit Fethiye ontdek je op de kaart hiernaast in oostelijke richting achtereenvolgens: Olüdeniz, Pinara, Tlos, Patara, Myra, Olympos en Kemer.

Er loopt parallel met de kuststrook een pad dat het Lycische Pad wordt genoemd. Het begint bij Fethiye (zie Egeïsche kust) en eindigt nabij Antalya. Het is een paternoster van prachtige uitzichtspunten op zee, rotsen, Byzantijnse en Romeinse ruïnes. Maar om deze wandelroute te lopen, heb je zeker vijf dagen, een goeie conditie en een gedetailleerde kaart nodig.

Reviews en beoordelingen Fethiye

Heb je zelf tips of opmerkingen over Fethiye: moderne stad met strand? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info