Het Louvre museum in Parijs bezoeken? Tips + info & tickets

Ontdek het mooiste, het beste uit de kunstgeschiedenis

Musée du Louvre, of simpelweg het Louvre, is één van de bekendste musea ter wereld. Geen wonder, want in dit prachtige museum vind je enkele van de beroemdste werken uit de kunstgeschiedenis. Daarnaast is het één van 's werelds grootste musea: alleen al rond het Musée du Louvre wandelen kost je 45 minuten. Een citytrip Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan het Louvre. Trotseer de wachtrijen en ontdek wat dit wereldberoemde museum allemaal aan bezienswaardigheden te bieden heeft! Lees meer

Van de Mona Lisa tot de Venus van Milo: in het Louvre zie je legendarische kunstwerken.
 • Alle promoties Parijs 3- en 4-daagse arrangementen

  Promoties Parijs 3- en 4-daagse arrangementen

  Bij alle promoties kan de Thalys toegevoegd worden en nog heel wat extra's. Er zijn 3-daagse en 5-daagse promoties, alle hotels liggen in het hart van de stad en steeds is ontbijtbuffet inbegrepen.
  va. € 199 - Boek nu
 • Maak kennis met het wereldberoemde museum
 • Kijk 'Mona Lisa' diep in de ogen
 • Indrukwekkend kostbare collecties
 • Méér dan 200 000 kunstwerken
 • Tips om je bezoek te plannen 
 • Vel zelf je oordeel over de glazen piramide  
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Ontelbare kunstschatten

De collectie kunstschatten die je hier vindt, is uniek en telt meer dan 200 000 stuks. In het Louvre kan je terecht voor Griekse, Romeinse en Oud-Egyptische voorwerpen, Oosterse kunstschatten, beeldhouwwerken, schilderijen en meubilair vanaf de Middeleeuwen. Het Louvre is een bezienswaardigheid die met stip op je to do-lijstje hoort te staan tijdens een citytrip Parijs!

We raden je aan je bezoek aan het museum goed te plannen. Er zijn hier zovele bezienswaardigheden te ontdekken, dat je het eigenlijk nooit allemaal op 1 dag kan zien. Kies een periode uit of vink enkele kunstwerken die je absoluut wilt bekijken aan en plan zo je route door de ontelbare kunstschattenparade van het Louvre.

De 'must see's' van het Louvre

Het bekendste werk dat in het museum hangt is wellicht de 'Mona Lisa' van Leonardo da Vinci. Toeristen en kunstliefhebbers komen van over de hele wereld naar Parijs speciaal om dit legendarische schilderij met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Andere must see's zijn bijvoorbeeld de beelden 'Venus van Milo' en de 'Gevleugelde Overwinning van Samotraki', de schilderijen 'Bruidsmaal te Kanaa' van Veronese, 'Vlot van de Medusa' van Géricault, 'Bethseba' van Rembrandt, Vermeer's 'De Kantwerkster' en 'De Astronoom' en zo verder. Ook het bezichtigen meer dan waard is de uitgebreide grafische afdeling van het Louvre, waar ongeveer 120 000 werken uit alle kunstperiodes tentoongesteld worden.

Glazen piramide 

Tijdens het 'Grand Louvre'- moderniseringsproject kreeg het museum zowel van binnen als van buiten een flinke facelift. Blikvanger hierbij is de iconische glazen piramide, die sinds 1989 de hoofdingang van het Louvre is. Deze piramide is 21 meter hoog en creëert samen met de 7 vijvers die er omheen liggen een bijzonder lichteffect.

Niet iedereen juichte deze nieuwe toevoeging op het plein voor het museum toe. Veel mensen waren van mening dat de modernistische piramide niet goed zou passen bij het museum zelf. Musée de Louvre zit immers gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel en de moderne piramide steekt daar duidelijk bij af. Ook werd de historische omgeving van het museum in overweging genomen. Het museum staat in het 1e arrondissement, waar ook de Jardin des Tuileries ligt. Vandaag de dag is deze piramide echter onlosmakelijk verbonden met het aangezicht van het museum. Deze nieuwe hoofdingang vervangt 40 verschillende ingangen en ontvangt ongeveer 20 000 bezoekers per dag.

Reviews en beoordelingen Musée du Louvre

Heb je zelf tips of opmerkingen over Het Louvre museum in Parijs bezoeken? Tips + info & tickets? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info