Pont Neuf: een bijzonder historisch bouwwerk in Parijs

Verbinding tussen Île de la Cité en oevers van de Seine

Laat je niet misleiden door de naam Pont Neuf, vertaald 'Nieuwe Brug', want dit is namelijk de oudste nog overgebleven brug van Parijs. De Pont Neuf werd tussen 1578 en 1607 gebouwd naar een ontwerp van Jean Baptiste Androuet du Cerceau en is met haar twaalf rondbogen een indrukwekkend historisch bouwwerk. Deze 238 meter lange brug loopt over de Seine en verbindt het Île de la Cité, het eiland waar de Notre-Dame op staat, met zowel de linker- als de rechteroever van de Seine. Een wandeling over brug is dus perfect te combineren met een bezoek aan de beroemde kathedraal. Beiden vormen bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken tijdens een citytrip Parijs! Lees meer

Pont Neuf was de eerste brug in Parijs waar geen huizen op zouden gebouwd worden.
  • Loop over de oudste brug van Parijs
  • Geniet van het uitzicht over de Seine
  • Verbindt Île de la Cité en oevers Seine
  • Bekijk de Notre-Dame van dichtbij
  • Spot het beeld van koning Hendrix IV
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Wandelen over de Pont Neuf 

Een wandeling over de Pont Neuf biedt een prachtig uitzicht over de Seine en over zowel de linker- als de rechteroever van de stad. Pont Neuf ligt middenin het centrum van Parijs en is dan ook omringd door andere bijzondere bezienswaardigheden zoals de Cathédrale de Notre-Dame, maar ook een scala aan leuke bistro's, restaurants en winkels, zoals de wereldberoemde boekenwinkel Shakespeare & Company. Een stadswandeling rond Pont Neuf zal dus geen moment vervelen tijdens je citytrip Parijs.

De bouw van de Pont Neuf, die in 1578 gestart werd, ging niet geheel zonder problemen. Het was de eerste brug in Parijs waar geen huizen op gebouwd zouden worden. Dat zorgde toentertijd voor erg veel commotie, aangezien dit hoogst ongebruikelijk was.

Koning Hendrik IV

Op de rand van Île de la Cité, ligt Square Valant, waarop het standbeeld van koning Hendrik IV prijkt. Omdat hij erg populair was onder de inwoners van Parijs, staat zijn standbeeld op één van de mooiste plekken van de stad. Tot de 17e eeuw werd Parijs enigszins verwaarloosd door de koningen van Frankrijk. Zij kozen er dan ook vaak voor om buiten Parijs te wonen, bijvoorbeeld op Versailles en Fontainebleau. Hendrik IV ondernam maatregelen om Parijs schoner, mooier en beter leefbaar te maken. Als dank kijkt zijn standbeeld nu uit op de Seine, de Notre-Dame en het prachtige centrum van Parijs.
Reviews en beoordelingen Pont-Neuf

Heb je zelf tips of opmerkingen over Pont Neuf: een bijzonder historisch bouwwerk in Parijs? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info