Bezienswaardigheden langs de Ourthe vallei

Laat je verrassen door de grote afwisseling en de uitgebreide mogelijkheden

Bekijk in de gratis reisgids een uitgezette route door de mooie groene vallei van de Ourthe. Onderweg is er niet alleen aandacht voor de rivier maar juist ook voor de interessante bezienswaardigheden en plaatsen die je onderweg tegenkomt tijdens je vakanties Ardennen. Denk bijvoorbeeld aan stadjes als La Roche, Hotton en het kleinste stadje van België Durbuy. Lees meer

In een van de meest gevarieerde regio’s van België valt iedere dag iets nieuws te doen en te ontdekken.
  • Bewonder de mooie vallei van de Ourthe
  • Bezoek de grot van de afgrond
  • Ga naar het kasteel met schattenjacht
  • Bekijk het Maïslabyrint Barvaux
  • Ervaar de rechten van kinderen
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Comblain-au-Pont: de poort van de Ardennen

In Comblain-au-Pont kun je onder andere de Grotte de l’Abime ofwel de Grot van de Afgrond bezoeken. De opmerkelijke naam is ontstaan omdat er een rechte wand van 22 meter diep is die vroeger toegang tot het grotten complex gaf. Nu kun je via een tunnel naar binnen. 

De bijzondere zalen zijn gevormd door water dat naar beneden stroomde door de regenval. Je kunt er 10 zalen bezoeken. Comblain-au-Pont heeft echter meer te bieden dan een bezoek aan de grot. Kom in de steengroeves van Géromont alles te weten over het rijke industriële verleden van de streek. Hier werd gedurende meer dan 100 jaar zandsteen voor de productie van tegels gewonnen. Maak een reis door de tijd en zie hoe de rotsen ooit gevormd werden en maak kennis met de knowhow van de arbeiders tijdens een leuke workshop steenhouwen. Meer info over de grot: www.decouvertes.be

GPS: Rue des Grottes, 4170 Comblain-au-Pont
Coördinaten: N 050°28’34.9"   E 005°33’59.7"

Domaine de Palogne

Al van ver zie je langs de weg grote borden die verwijzen naar het Château de Logne of Domaine de Palogne. Tegenwoordig is het een groot recreatiedomein waar je mogelijkheden hebt om te kajakken. Je kunt er ook mountainbiketochten maken en jezelf verbazen bij de roofvogelshow. De kinderen kunnen zich te buiten gaan in de speeltuin en met z’n allen bezoek je het versterkte kasteel. Domaine de Palogne is een echt familiedomein en daarom wordt er in het kasteel ook een echte schattenjacht georganiseerd.

Website: www.palogne.be

Burcht van Palogne

In het hart van het Domaine de Palogne ligt op de top van een heuvel de oude burcht van Logne. Het originele kasteel werd al in de 9e eeuw gebouwd en groeide in de loop der eeuwen tot een machtige constructie dat in handen was van monikken. De burcht werd verkocht aan een familie die zowel de ligging als de constructie misbruikten om hun macht uit te bouwen. Het was Karel de Stoute die in de 16e eeuw het kasteel met de grond gelijk maakte.

Opvallend is dat er al meer dan honderd jaar opgravingen  bezig zijn. In het museumgebouw wordt het verleden van de donkere Middeleeuwen weer tot leven gewekt.

Website: www.chateau-logne.be
GPS: Route du Pâlogne 6, 4190 Ferrières
Coördinaten: N 050°23'53.65"  E 005°31'57.67"

Barvaux Maïslabyrint

Elk jaar kun je traditie getrouw vanaf het eerste weekend van juli tot en met het eerste weekend van oktober (ver)dwalen in een groot maïslabyrint. Het labyrint is meer dan 10 hectare groot en één van de grootste van België.  Voor kinderen is er in animatie voorzien. Ieder jaar kent het maïslabyrint een ander thema. Als je de weg door het labyrint hebt gevonden kun je bijkomen in het restaurant of de cafetaria en zijn er diverse nevenactiviteiten. Honden zijn niet toegestaan.

Website: www.lelabyrinthe.be
GPS: rue Basse Commène, 6940 Barvaux-sur-Ourthe
Coördinaten: N 050°21'20.5"  E 005°29'56.7"

Houtopia in Houffalize

Houtopia, de kinderwereld is een attractiepark dat met  name gericht is op kinderen onder de 12 jaar. Het recreatieve centrum gaat over de rechten van kinderen waarbij je via een interactief spektakel informatie krijgt over onderwerpen als gezondheid, veiligheid, verdraagzaamheid en het milieu. Thema’s die voor kinderen van groot belang zijn. Kinderen vormen de maatschappelijke toekomst van morgen. Volg samen het interactieve parcours en laat de kinderen zich even helemaal uitleven in de speeltuin. Tijdens de zomermaanden vinden er tijdelijke tentoonstellingen plaats die kinderen doorgaans goed weten te boeien.

Info: www.houtopia.be
GPS: Place de l’Eglise 17, 6660 Houffalize
Coördinaten: N 050°07'59.4"  E 005°47'18.7"

Er is een gratis parking voor langparkeerders bij het binnenrijden van Houffalize. Vanaf Houtopia staan er pijlen.

Reviews en beoordelingen Ourthe vallei

Heb je zelf tips of opmerkingen over De Ourthe en indrukwekkende bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Nemegeer martine6 augustus 2017

Zeer interessant

Jacqueline Hebbrecht21 juli 2017

Ik was zeer tevreden. Wij zijn maar een dag gebleven, dus keuze genoeg.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info