Citytrip Aarlen bezoeken? Ontdek Arlon en omgeving

Waar de geestrijke drank Maitrank een begrip is

Bezoek de hoofdstad van Belgisch Lotharingen en van de provincie Luxemburg tijdens je vakanties Ardennen. Geniet van Aarlen en van alle bezienswaardigheden in deze historische stad. De gratis reisgids vertelt je veel over de stad en de directe omgeving. In Aarlen maak je kennis met de geestrijke drank Maitrank. Dit zoete aperitief leent de uitgesproken smaak aan de lievevrouwbedstrobloemen. Deze bloemen worden geplukt in de bossen van de Gaume, waarmee we weer terug zijn in de meest zuidelijke regio van België. Lees meer

Aarlen heeft een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Er is dan ook altijd wel reden voor een festiviteit of evenement die het culturele leven van de stad aangenaam verrijken.
  • Ervaar het aangename Aarlen
  • Probeer Maitrank: zoet aperitiefdrankje
  • Bezoek het Archeologisch Museum
  • Ontdek Gaume, de 'Belgische Provence'
  • Geniet van verkeersvrije straten 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Maitrank 

Het lievevrouwbedstrobloemetje wordt net voor de bloei geplukt. Het drankje 'Maitrank' ontstond in de abdij van Prum in Duitsland. De monniken die hier woonden en leefden vonden de witte moezelwijn wat zuur en lieten er lievevrouwbedstro in trekken. Ze zijn dus eigenlijk de uitvinders van dit zoete drankje. Ieder jaar duiken de bewoners van Aarlen rond half mei massaal het bos in om hun eigen Maitrank te maken. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen geheime recept dat zijn of haar Maitrank anders maakt dan alle andere.

Wil je zelf Maitrank maken? Gebruik dan de volgende ingrediënten: 2 liter droge witte wijn, 10 cl cognac of sinaasappellikeur, 100 gr fijne witte suiker, 20 tot 25 takjes lievevrouwbedstro, 1 sinaasappel in schijfjes. Meng de wijn tezamen met alle ingrediënten in een kom. Dek het geheel af en laat het 48 uur trekken. Vervolgens filter je alles en giet je het in flessen. Je serveert Maitrank gekoeld met een schijfje sinaasappel.

Aarlen biedt voor elk wat wils

Een stad met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar heeft uiteraard meer te bieden dan een zoet drankje. Je kan verspreid in en om de stad nog de sporen van de Romeinen terug vinden. Breng zeker een bezoek aan het Archeologisch Museum met een grote collectie Gallo-Romeinse beeldhouwwerken. Wandel door de stad en bekijk de historische gevels, smalle straatjes en proef van de lokale keuken. De straten in het centrum zijn autovrij dus je kan er op je gemak wandelen. Trek voor een bezoek aan de stad en de omliggende regio meerdere dagen uit want er is veel te zien en te doen. De activiteiten zijn legio, ook als je met kinderen reist hoeven zij zich niet te vervelen.

Reviews en beoordelingen Aarlen & Maitrank

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Aarlen - Arlon en omgeving? Plaats je beoordeling

Lucija13 maart 2020

Zeker voor een kleine stad als Arlon zijn alle insiders tips zeer welkom. En Meitrank was een ontdekking!

Ronny 30 augustus 2019

Met deze reisgids ontdek je het mooie van Aarlen, zo waren we toch verrast dat Aarlen toch iets meer te bieden had dan wat de eerste indruk ons gaf toen we er aankwamen.

Marleen Dubois7 december 2017

Heel leuke wandeling in Aarlen, net lang genoeg want het was er zeer koud...

Diane Pardon10 november 2017

Wij hebben dankzij deze gids een heel fijn weekend doorgebracht in de streek rond Bastogne en Aarlen. Een rondrit in de Gaumestreek was een beetje een tegenvaller omdat het eigenlijk toch niet zo'n mooie streek is en het dorpje Torgny bleek ook niet zo pittoresk als in de gids werd aangegeven, maar dat kan natuurlijk ook aan het tijdstip liggen. Alhoewel we een paar zonnige novemberdagen hadden, is de natuur dan niet meer op zijn best.

Chiau freddy6 november 2017

De gids was heel leerrijk ,dankzij hebben we Aarlen goed leren kennen. Een echte aanrader.Dank U.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info