De Hoge Venen bezoeken? Het hoogtepunt van België

Ontdek de omgeving te voet, op de fiets, over het water en in de winter op lange latten.

De Hoge Venen zijn letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van België. In de gratis reisgids kan je lezen dat het hoogste punt van België zich op 694 meter bij de Signal de Botrange bevindt. Een uniek en waardevol natuurgebied ligt er aan je voeten en wil graag nader bekeken en ontdekt worden. Het kan er in de winter behoorlijk guur en koud zijn, dus als je in die periode de regio bezoekt, vergeet dan zeker niet om een paar lekker dikke sokken mee te nemen. Het is de plaats bij uitstek voor langlaufers en je vindt er zelfs een paar alpineskipistes. Bij Signal de Botrange maak je zelfs bij weinig sneeuwval grote kans op bruikbare pistes. Lees meer

In de streek van de Hoge Venen kan je een actieve vakantie prima combineren met de culinaire verwennerij die de regio te bieden heeft.
 • Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  We hebben een ruim aanbod aan promoties in de Ardennen, van 2- tot 4-daagse al dan niet gastronomisch en inclusief entreetickets, of een wellness verblijf in Spa. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 110 - Boek nu
 • Wandel door Natuurpark de Hoge Venen
 • Sta op het hoogste punt van België
 • Loop over het Natuurleerpad
 • Volg de uitgezette routes
 • Ga skiën of langlaufen
 • Bezoek de tentoonstelling FANIA
Gratis reisgids downloaden

Hou je van lange wandelingen, dan is de Hoge Venen jouw uitgelezen wandelgebied. Je kan er rustig uren lopen zonder iets of iemand tegen te komen. Waar je wel rekening mee moet houden, is het feit dat je jezelf in een beschermd natuurgebied bevindt en dat zomaar er op los lopen er niet bij is. Er is een netwerk van uitgezette en aangegeven routes die je kan volgen. Je zal snel opmerken dat de bodem, het ven, voor wandelschoenen wordt afgeschermd door houten wandelpaden. Deze dienen ter bescherming van het ven. Informatie over het ven en het unieke natuurgebied met de vele wandelmogelijkheden vind je in het Centre Nature.

Natuurleerpad

Opgepast: rode vlag! Hangt de rode vlag uit in de Hoge Venen dan mag je er onder geen beding wandelen. Er is echter een uitzondering waar altijd gewandeld kan en mag worden en dat is het Natuurleerpad.

Het Natuurleerpad staat vol met informatieborden in verschillende talen. Je maakt er uitgebreid kennis met de begroeiing van de Hoge Venen. Het Natuurleerpad is ook toegankelijk voor mindervalide bezoekers, bezoekers met kinderwagens en bezoekers die nog nooit een wandelschoen van dichtbij hebben gezien. Handig om te weten is dat tijdens en na de winter er soms planken tussen zitten die beschadigd zijn, waardoor het voor rolstoelgebruikers soms lastig manoeuvreren is. Het duurt ongeveer een uur om het Natuurleerpad te bezoeken. 

Start Natuurleerpad: Centre Nature de Botrange, Route de Botrange 131, 4950 Robertville.

Centre Nature de Botrange

Voor wie alles wil weten over de indrukwekkende omgeving is er het informatiecentrum Centre Nature de Botrange. Hier is een uitgebreide winkel met allerhande lectuur over de Hoge Venen en je komt er veel te weten over de verschillende activiteiten die je in de omgeving kan ondernemen. In het Centre Nature de Botrange kan je jezelf ook inschrijven voor verschillende begeleide wandelingen. Je wandelt dan onder begeleiding van een geweldige gids door de Hoge Venen. 

Permanente tentoonstelling 'FANIA'

Door het bezoeken van de FANIA tentoonstelling krijg je een totaalbeeld van de geschiedenis, fauna en flora van de Hoge Venen. Een typisch wandelpad brengt je van thema naar thema. Het wandelpad is interactief en daarmee wordt het een belevenis op zich, die ook geschikt is voor kinderen. Bewandel samen het ‘blotevoetenpad’ aan het einde van de tentoonstelling.

Meer informatie over het Natuurparkcentrum op www.botrange.be 

Reviews en beoordelingen Hoge Venen

Heb je zelf tips of opmerkingen over De Hoge Venen, het hoogtepunt van België? Plaats je beoordeling

Van den Broeck Jean Pierre2 januari 2018

Overzichtelijk en duidelijke gids. Ik ga die zeker regelmatig raadplegen.

Segers Eddy23 februari 2017

Super brochure, zeer goede handleiding om de omgeving te ondekken, met vele tips over wat je zeker moet bezichtigen.

Guy23 september 2016

Goed, erg goed. Prachtige streek. De reisgids was onontbeerlijk. We blijven ontdekken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info