La Chapelle Miraculeuse: wonderlijke bezienswaardigheid

Bijzondere bedevaartkapel vol historie en mysterie in Parijs

La Chapelle Notre Dame de la Médaille Miraculeuse is een bedevaartkapel in Quartier Latin en is een absolute bezienswaardigheid tijdens je citytrip Parijs. Tussen juli en november 1830 zou de Heilige Maagd Maria hier twee keer verschenen zijn aan Zuster Catharine Labouré. Nog steeds is deze kapel een belangrijke bedevaartsplaats waar mensen van over de hele wereld komen om te bidden en om Onze-Lieve-Vrouw om bescherming te vragen. Lees meer 

" Allen die haar dragen zullen grote genaden ontvangen, vooral als zij haar om de hals dragen en met eerbied het gebed bidden, zullen zij de bijzondere bescherming van de Moeder van God ontvangen en zal de genade overvloedig zijn".
  • Ontdek het bijzondere verhaal van Catharine Labouré
  • Zie de oude bedevaartskapel
  • Leer meer over de 'Wonderdadige medaille'
  • Bezoek deze wonderbaarlijke plek
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Wonderdadige medaille

Catharine Labouré was een eenvoudig boerenmeisje uit de Bourgogne dat op 24-jarige leeftijd was ingetreden bij de Zusters van Barmhartigheid aan de Rue du Bac in het centrum van Parijs. Daar zag ze tussen juli en november 1830 tweemaal de Heilige Maagd Maria verschijnen en tot haar spreken. Tijdens deze verschijningen zou Maria aan Catharine Labouré hebben opgedragen om een medaille te creëren met daarop haar portret en op de achterkant een kruis, de letter M en de twee harten. Pas in 1832 werden de eerste 1500 medailles geslagen. Zeven jaar later riep de aartsbisschop deze medaille uit tot 'Wonderdadige medaille'. Er wordt gezegd dat het dragen van deze medaille kan zorgen voor genezingen, bekeringen en allerlei soorten gunsten.

Heilig

Zuster Catharine Labouré stierf op 31 december 1876 op 70-jarige leeftijd. In 1933 werd haar lichaam opnieuw opgegraven ter gelegenheid van haar zaligverklaring. Tot grote verbazing van de aanwezigen bleek haar lichaam nog in dezelfde staat te verkeren als toen het meer dan 50 jaar daarvoor werd begraven. In juli 1947 werd Catharine Labouré heilig verklaard. Ze ligt nu opgebaard in een glazen kist in de La Chapelle Notre Dame de la Médaille Miraculeuse, op de plaats waar de Heilige Maagd Maria aan haar, zoveel jaren eerder, verscheen.

In de kapel worden nog steeds missen gehouden die in beperkte mate bijgewoond kunnen worden. Het is verstandig om van te voren te kijken wanneer deze missen worden gehouden. Een bezoek aan La Chapelle Miraculeuse is een erg bijzondere ervaring die eigenlijk niet mag ontbreken tijdens een citytrip Parijs.

Reviews en beoordelingen Chapelle Miraculeuse

Heb je zelf tips of opmerkingen over La Chapelle Miraculeuse: wonderlijke bezienswaardigheid? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info