Les Missions Etrangères: bijzonder bedevaartsoord in Parijs

Een crypte midden in het centrum van Parijs

Midden in Quartier Latin ligt Les Missions Etrangères. Les Missions Etrangères is een congregatie van Christelijke broeders die vooral aan missionariswerk doen in Azië en in de landen rond de Indische Oceaan, waaronder China en Vietnam. In 1938 werd Broeder Pierre Borie vermoord terwijl hij missionariswerk uitvoerde in Vietnam. In 1942 keerde zijn lichaam terug naar Parijs. Sindsdien wordt dit seminarie gezien als bedevaartsoord. De kerk die hier staat kan vrij bezocht worden. Een bezoek aan het hoofdkwartier van Les Missions Etrangères kan een waardevolle bezienswaardigheid zijn tijdens je citytrip Parijs. Lees meer

Het hoofdkantoor van Les Missions Etrangères dient als bedevaartsoord en als plek van rust in een hectische stad.
  • Bezoek de bijzondere bedevaartsplaats
  • Bekijk de unieke tentoonstelling in de crypte
  • Maak gebruik van dit rustmoment midden in het drukke centrum
  • Leer meer over het werk van de missionarissen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Eén van de onderdelen van het hoofdkwartier van Les Missions Etrangères die je kunt bezoeken is de crypte. In deze crypte vind je een permanente tentoonstelling van diverse werken en artefacten. Deze tentoonstelling staat bekend als 'La Salle des Martyrs', of 'Martelarenzaal'. De tentoonstelling bevat kunstwerken zoals schilderijen, maar ook oude manuscripten, vazen en beeldjes. Deze voorwerpen hebben allemaal een link met het katholieke geloof in verschillende Aziatische landen, waar de missionarissen van Les Missions Estrangères Parijs hun werk uitvoeren. Deze tentoonstelling kan gratis bezocht worden van dinsdag tot zaterdag tussen 11:00 en 18:00 u en op zondag van 13:00 tot 18:00 u.

Een andere, veel grotere tentoonstelling is te vinden op de begane grond van het hoofdgebouw van Les Missions Etrangères. Helaas is deze tentoonstelling, die geopend werd in 2007, tegenwoordig gesloten voor het grote publiek. De tentoonstelling kan nog maar één keer per jaar bezocht worden tijdens de 'Journée des Musées Nationaux'. Er zijn echter wel plannen om deze tentoonstelling weer permanent openbaar te maken. Wanneer dat gebeurt, is het zeker een bezoek waard tijdens een citytrip Parijs.

Ook de kerk is toegankelijk voor publiek. Voor veel katholieken is dit nog steeds een belangrijke bedevaartsplaats. Hoewel de kerk vrij sober is, vind je er wel een aantal mooie beelden en schilderijen.

Reviews en beoordelingen Missions Etrangères

Heb je zelf tips of opmerkingen over Les Missions Etrangères: bijzonder bedevaartsoord in Parijs? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info