Autoroute door Normandië met 4-daagse rondreis

Download de gratis autoroute en rij van Giverny naar Fécamp

Deze adembenemend mooie autoroute brengt je langs de kusten van Normandië en het binnenland. We reizen van de tuinen van Monet in Giverny via Les Andelys naar de de regio van Deauville. Zowel de reiziger die zich interesseert voor het oorlogsverleden als voor cultuur vindt met deze autoroute zijn gading. Lees meer

Een autoroute is de perfecte manier om Normandië te verkennen. 
 • Best Western Hostellerie du Vallon **** inclusief ontbijtbuffet

  Normandië Trouville 4 dagen hotel 4*

  Best Western Hostellerie du Vallon **** in Trouville (nabij Deauville) is een bijzonder bevallig hotel, in de typische Normandische bouwstijl, met ruime en charmante kamers.

  va.€ 200 - Boek nu
 • Maak een 4-daagse rondreis door Normandië
 • Bezoek de tuinen van Monet
 • Geniet van de charme van Honfleur
 • Proef de heerlijke Normandische kazen 
 • Wandel langs de unieke Falaisekust 
 • Verken de landingsstranden vanuit Caen 
Gratis autoroute downloaden

Autoroute Normandië op de kaart

Er is een keuze tussen de landingsstranden of de steden Bayeux en Caen. We wandelen ook in Honfleur en maken kennis met kazen en cider in het binnenland. Terugrijden doen we via de Falaisekusten tussen Etretat en Fécamp of je maakt een stadswandeling in Rouen. Je merkt het al, er zijn keuzes genoeg en wellicht zijn die 4 dagen te weinig tijdens je vakantie Normandië.  

Vakantie in Normandië

Normandië is vooral bekend van D-day. Veel van de bezienswaardigheden in Normandië hebben te maken met de Europese bevrijding na WOII. Er zijn meer dan genoeg musea, monumenten en indrukwekkende begraafplaatsen te bezoeken. Maar Normandië is veel meer dan dat. Het is een topbestemming voor iedere vakantie. Met deze rondreis helpen wij je om door dit prachtige stukje Frankrijk te navigeren, waarbij alle belangrijke bezienswaardigheden bezocht worden.

Programma 4-daagse rondreis Normandië

Dag 1: de pracht van de tuinen van Monet

De eerste dag rij je net voorbij Parijs langs de Somme. Zo kom je terecht in Giverny, het plaatsje dat bekend is door zijn beroemde inwoner Claude Monet. Je bevindt zich in het Normandische departement Eure en daar is de Seine zich op z'n mooist. Voor het prachtigste zicht rij je naar Les Andelys. Een klimmetje naar boven laat je genieten van een uniek panorama.

Dag 2: de charme van Honfleur en het culinaire Normandië

Starten doen we in het charmantje vissersstadje Honfleur. We hebben een stadswandeling opgemaakt. Na de middag heb je dan de mogelijkheid om de beroemde Normandische kazen beter te leren kennen.

Dag 3: Caen en de landingsstranden

Na het ontbijt vertrek je naar Caen waar je het Mémorial bezoekt, een ideale introductie op het historische gebeuren: de landing in Normandië. Dit museum geeft je een totaalbeeld over de landing met al zijn aspecten (bezoekduur: 2 uur). Daarna breng je rustig de rest van de dag door langs de landingsstranden. Heb je evenwel minder interesse voor de landingsstranden dan kan je ook de rest van de dag vertoeven in het centrum van Caen en Bayeux.

Dag 4: de Falaisekust combineren met een Bénédictine

In Etretat moet je een wandeling maken langs de unieke Falaisekust. Voor de rit van Etretat naar Fécamp moet je zeker de D211 volgen. Er zijn mooie panorama's. Fécamp heeft een heel bijzonder gebouw: het Palais Bénédictine. Daar vind je nu het museum en de distillerie van het gelijknamige drankje. Een alternatief voor de Falaisekust is een stadsbezoek te brengen aan Rouen.

Reviews en beoordelingen Autoroute Normandië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Normandië? Plaats je beoordeling

Lode10 mei 2024

Mooi. Perfect voor mij. Ik kan niet anders dan een 10 geven.

David15 februari 2024

Complete gids..;gaan de reis volgens uw info volgen

Tim17 september 2023

Zeer complete gids van de streek vol goede en bruikbare tips. De stadswandelingen die er bij zitten, doen de mooiste plekjes van de steden aan met praktische tips zoals parking en eetgelegenheden.

Bert Thomassen7 mei 2022

Prima informatie, we gaan er zeker gebruik van maken

Eric14 oktober 2020

Heel mooi en een aanrader

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info