Fécamp: geboorteplaats van de Bénédictine

Tevens badplaats en vissershaven

Tijdens je vakantie Normandië, mag je deze stad niet overslaan. Fécamp is een belangrijke vissershaven en een zeer druk bezochte badplaats met een keitjesstrand. Bovendien werd hier in een oude abdij de Bénédictine geboren, een sterk drankje. De stad is met zijn 25 000 inwoners een gezellig stadje en vooral de oude abdijkerk, La Trinité, is een bezoek waard.  Lees meer

Fécamp heeft gedurende de gehele Europese geschiedenis een belangrijke rol gespeeld.
  • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

    Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

    Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
    va. € 169 - Boek nu
  • Wandel op het keienstrand van Fécamp 
  • Loop langs de vissershaven
  • Zoek vertier in de badplaats
  • Bezoek de abdijkerk la Trinité
  • Proef eens een Bénédictine
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De Bénédictine

De naam zegt het zelf, het is een Benedictijner die deze likeur heeft samengesteld. Broeder Bernardo Vincelli slaagde er in 1510 in om dit brouwsel drinkbaar te maken. Deze drank is gemaakt van 28 aromatische kruiden die hier op de krijtrotsen groeien. Zijn recept raakte echter in de vergeethoek, tot in 1863 iemand de abdij met zijn oude documenten overnam en daar een oud vergeeld blaadje vond. Het werd een dusdanig groot succes dat de overnemer een spectaculaire reconstructie kon laten maken van de kloostergebouwen.

Het "Palais Bénédictine" staat niet op de oorspronkelijke plaats. Het is nu een museum waar je een combinatie vindt van extravagantie en de traditie. Naast het museum is hier ook een specerijenzaal en distilleerderij, waar de likeur Bénédictine nog steeds wordt geproduceerd. Bovendien zijn er ook wijnkelders.Het is een bijzondere bezienswaardigheid.

Meer info op www.benedictine.fr

La Trinité

La Trinité is een oude abdijkerk die sinds 1840 een historisch monument is. Deze imposante kerk torent trots boven de huizen van Fécamp uit en moet beslist bezocht worden bij een bezoek aan de stad. 

De kust

In Normandië ga je natuurlijk ook naar de kust. Het strand van Fécamp is ongeveer 800 meter lang en bestaat uit keien, maar bij eb komt er een grote strook zand vrij. Hier kan je heerlijk wandelen en tot rust komen.

Vissershaven van Fécamp

Ook in Fécamp vind je een vissershaven waar je heerlijk tot rust kan komen. Tot en met de jaren '70 was Fécamp de op drie na grootste vissershaven van Frankrijk. De vissers visten voornamelijk kabeljauw in de zee bij Newfoundland, Canada. Alhoewel de haven van Fécamp niet meer zo prominent is, blijft de lokale visserij een belangrijke bron van inkomsten. Tegenwoordig wordt er in water dichterbij huis gevist.

In Fécamp worden ook veel scheepsreparaties uitgevoerd. Bovendien kan men hier terecht voor nieuwe en herstelde netten. 

Reviews en beoordelingen Fécamp

Heb je zelf tips of opmerkingen over Fécamp: geboorteplaats van de Bénédictine? Plaats je beoordeling

Carina11 april 2017

Fécamp is een redelijk drukke stad, de haven is gezellig en de mooie kust met overweldigende kliffen maakt het zeker een bezoek de moeite waard. ook een interessante uitvalsbasis om van hieruit Etretat en andere Noord-Normandische kustplaatsen te bezoeken. op de terugweg naar huis zijn we ook langs Les Andelys en Giverny gepasseerd, ook zeker de moeite om het romantische binnenland te verkennen. in de gids van euroreizen hebben we alle info kunnen terugvinden om ons op beperkte tijd langs mooie en typische Normandische plekjes te gidsen.

Joseph26 februari 2017

gaan binnen een paar maanden naar Normandie, zullen er een deel van gebruiken, spijtig zitten we in de Contentin, daar is niet veel over te vinden.

Werner Hoppe10 oktober 2016

Zeer interessant en goede brochure

vande Weghe Patrick22 juli 2016

Zeer bruikbare dokumentatie die ons enorm geholpen heeft bij het plannen van ons week Normandie. De stadswandelingen met gpx waren een verademing. Méér van dat.

Stoffels Lionel5 juli 2016

We gaan pas eind augustus begin september naar Fécamp, ik zal er dan pas kunnen over schrijven. Bedankt alvast. Annie

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info