Stadswandeling Le Havre

Ontdek het nieuwe Le Havre na bijna totale vernietiging

De stadswandeling van Le Havre laat behalve een stukje van de haven de bezienswaardigheden zien die de stad interessant maakt. Het zijn vooral de architectuurliefhebbers die de weg naar Le Havre al gevonden hebben omdat je er met je eigen ogen kan zien hoe een urbanisatieplan écht kan werken. Opvallende moderne gebouwen, wat groen, een mooi ingevuld plein, enz. Ook Unesco wist dit urbanisatieplan te smaken want Le Havre geraakte ermee op de Werelderfgoedlijst.  Lees meer       

Ontdek de gebouwen die oorlogswoede overleefden en het nieuwe Le Havre.
  • Stap vanaf het water de nieuwe stad in
  • Ontdek de moderne architectuur van Auguste Perret
  • Zie hoe oud en nieuw mekaar vinden in Le Havre
  • Wandel een eindje tot in zee via de dijk
  • Bewonder de kleuren van de kerk Saint-Joseph 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezienswaardigheden

Heel veel  bezienswaardigheden telt Le Havre niet, althans geen stokoude want in de Tweede Wereldoorlog werd de stad zo goed als volledig vernietigd. Vandaar dat er een bijna totale heropbouw nodig was. De architect Auguste Perret maakte hiervan zijn levenswerk. Hij zorgde ervoor dat Le Havre een 'open' zicht kreeg. Er werd voornamelijk gebruik gemaakt van beton en snelle geprefabriceerde bouwelementen.

Moderne gebouwen

Zeker le Volcan, het cultureel centrum, is een typevoorbeeld van de moderne architectuur aanwezig in Le Havre. Precies twee afgeplatte kegels. Modern in een oud gebouw kreeg dan weer toepassing in de Docks Vauban. In oude dokgebouwen werden shoppingarea's, restaurants, bioscoopzalen, ... ingepast.

Oude gebouwen

Veel zijn er niet meer te bespeuren maar de kerk Saint François is er toch één, stamt uit halfweg de 17de eeuw. De kathedraal werd deels gespaard. De oostelijke gevel bleef zo goed als ongeschonden. Hoofdtoon is barok maar je kan ook renaissance herkennen. Ook het Maison de l'Armateur bleef overeind. Nu is de empirestijl en neoclassicisme invulling van de woning redenen genoeg om er een museum van te maken, musée de l'Armateur.

Musea

Het Musée Malraux brengt de grootste collectie impressionistische schilderijen buiten Parijs. Het Musée d'Histoire Naturelle toont fossielen, duizenden tekeningen, manuscripten. Musée de l'Armateur is een 18de eeuws huis in een neoclassicistische stijl met een vleugje empirestijl. 

Buiten de  wandelroute

Saint-Adresse, tijdens de 14de eeuw een gewoon vissersstadje, zou naam krijgen als een drukke badplaats vanaf begin 20ste eeuw. Maar wist je dat de Belgische regering naar hier vluchtte in 1914 bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog? Er werd een enclave opgericht zodat het niet leek of de regering in ballingschap verbleef.      

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Le Havre

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Le Havre? Plaats je beoordeling

monique9 oktober 2023

Weerom een prachtige wandeling kunnen maken door de belangrijkste steden van Normandië. Veel opzoekwerk gespaard met de vele tips uit deze reisgids.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info