Rondreis Normandië? Download de reisgids Normandië

Mis niets tijden je rondreis Normandie. Ontdek alle bezienswaardigheden met onze gratis reisgids.

Het meest bekend is natuurlijk D-Day. Op 6 juni 1944 landden de geallieerde troepen op de stranden van deze Franse provincie, om vervolgens heel Europa van de Duitse overheersing te bevrijden. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen de musea, herdenkingsplekken en stranden. Stuk voor stuk niet te missen bezienswaardigheden tijdens je rondreis Normandië. Lees meer

Normandië betekent eigenlijk land van de Noor(d)mannen. 
Reisgids Normandië
Rondreis Normandië? Download de reisgids Normandië
  • Verken binnenland en de kust van Normandië 
  • Combinatie van prachtige natuur, gastronomie, musea, ...
  • Download de stadswandelingen in Rouen, Honfleur, Le Havre
  • Nog meer leuke stadjes, dorpjes te verkennen 
  • Ontdek de belangrijkste WO II bezienswaardigheden
  • Geen massatoerisme, dus rustig genieten van alles
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een vakantie.

Download de reisgids

Met onze reisgids "Normandië" verken je zowel het binnenland als de belangrijkste plaatsen langs de kustlijn. Daar horen uiteraard de landingsstranden bij. Doch Normandië is meer dan alleen de Tweede Wereldoorlog. Een prachtige natuur en bijzondere steden verrassen je meermaals.

Daarom hebben we voor Honfleur, Le Havre en Rouen een stadswandeling gemaakt. Voor de andere steden zoals Bayeux, Caen, Mont St-Michel enzovoort geven we je tips om optimaal te genieten van je vakantie. Starten doe je op bijzondere plekjes: Giverny met de tuinen van Monet en/of de wondermooie falaisekusten van Etretat en Fécamp. 

Rondreis door Normandië

Normandië bestaat uit 2 regio's: Bas-Normandië en Haute-Normandië. Bekend is de vakantiebestemming vooral van D-day. Veel van de bezienswaardigheden in Normandië hebben te maken met de Europese bevrijding na WOII. Er zijn meer dan genoeg musea, monumenten en indrukwekkende begraafplaatsen te bezoeken. Maar Normandië is veel meer dan dat. Het is een topbestemming voor iedere vakantie. In onze gids helpen wij je om door dit prachtige stukje Frankrijk te navigeren, waarbij alle belangrijke bezienswaardigheden bezocht worden.

Normandië kent geen massa-toerisme, waardoor je volop kunt genieten van de leuke kustplaatsjes en geheel tot rust kan komen op de rustige stranden tijdens je rondreis. Als belangrijke steden heb je Rouen, Caen, Le Havre, Bayeux, Deauville, Evreux en natuurlijk Mont-St.-Michel. Plaatsen met klinkende namen zijn Giverny, Vernon, Les Andelys, Lisieux, Honfleur, St.-Lô.

De mooiste kuststrook van Normandië is wellicht deze van Etretat, alhoewel de gehele kustlijn boeiend en veelzijdig is. Boeiende musea, prachtige natuur en een gastvrije bevolking combineer je met de pareltjes van de lokale gastronomie: lekkere kazen van Pont-L'-Evêque en échte Camembert, heerlijke vis met als hoogtepunt een 'fruits de mer', dit alles spoel je dan door met een cider en nadien een calvados.

Reviews en beoordelingen Reisgids Normandië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Normandië: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

glorieux 1 augustus 2020

veel info en duidelijk.

Bernadette16 juli 2020

Top, overzichtelijk

Dirk Pareit6 januari 2020

Zeer interessant - verrijkend !!

Pol Rossey28 september 2019

Correcte en uitgebreid info.

geert Missiaen22 september 2019

De reisgids is uitsteken. Beschrijft op een vlotte manier de mooiste plaatsen. Niet overladen van details ! Mooie wandelingen. Uitstekend !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info