Normandië: cider en calvados route langs calvadosdistilleerderij

Verschillende smaken en prijzen

Eerst is er de appel, dan volgt de cider om uiteindelijk te eindigen als een Calvados. Alleen van de beste cider maakt men Calvados. Dit is een brandewijn met een hoog alcoholgehalte (+ 40°). Afhankelijk van de leeftijd ervan krijg je verschillende smaken en ... prijzen. Tijdens een maaltijd serveren de Normandiërs dikwijls tussen de hoofdschotels een 'trou Normand'. Dit is een ander woord voor Calvados. Dit blijkt inderdaad een uitstekende eetlustopwekker te zijn. Lees meer

 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 169 - Boek nu
 • Proef heerlijke cider
 • Geniet van calvados
 • Serveer een "trou Normand"
 • Bezoek een calvadosdistilleerderij
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Wij bezochten reeds verschillende malen een goede Calvadosdistilleerderij: 'Au Coeur de Lion' in Caudray-Rabut en Calvados Pierre Huet in Cambremer. Vanuit Cambremer start er ook een autoroute: 'Route du Cidre'. Het is een toeristische route van ca. 40 kilometer die je langs de mooiste landschappen loodst met onderweg de mogelijkheid om op bezoek te gaan bij de fruittelers en producenten van de gegeerde lokale producten (appelen, cider en Calvados) en waar je die uiteraard ook kan degusteren. In Cambremer, er bestaat zelfs een ‘cru de Cambremer’, en omliggende dorpjes kan je terecht bij heel wat cider- en calvadosproducenten. 

Websites:

Reviews en beoordelingen Cider en Calvados

Heb je zelf tips of opmerkingen over Normandië: eerst cider, dan calvados? Plaats je beoordeling

Herman5 maart 2023

veel bruikbare tips gevonden voor het uitstippelen van onze reis

Lieven25 augustus 2020

Hotel kon beter in verband met bediening. Bediening was helemaal niet vriendelijk! Buffetontbijt hebben ze na boeking veranderd in continentaal ontbijt en wat je extra vroeg moest je bij betalen. Streek was super mooi en in het begin is het wel wat zoeken voor je weg te vinden, maar al bij al is de vakantie zelf meegevallen.

M.9 augustus 2019

Fantastische informatie. Zeer helder en inspirerend.

Francky2 juni 2018

Goeie tips. Prettige ervaring om de gids te volgen.

Myriam De Nobele25 augustus 2017

Altijd leuk die reisgidsen. Kort en bondig maar toch alle informatie zowel voor een schitterende kortbij vakantie of een langer verblijf.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info