4-daagse autoroute in de Perche

Download de gratis rondreis in de Perche, Normandië en bezoek tal van bezienswaardigheden

Normandië staat bij velen synoniem voor een mooie kuststrook, een oorlogsverleden en een helse drukte van toeristen. Wist je dat Normandië ook prachtige natuurgebieden heeft? De Perche ligt in het zuiden van Normandië op zowat 470 kilometer van Brussel. Lees meer

In de Perche worden het hele jaar door activiteiten en festivals georganiseerd. 
  • Starten doen we in Chartres, even buiten de Perche
  • Maak kennis met de prachtige natuur
  • Trek verder langs mooie rustige dorpjes
  • Ontdek vele onbekende plekjes
  • Vergeet niet af en toe 'n wandeling te maken 
Gratis autoroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

 Copyright foto's: Patrick LeThorois

Autoroute Perche-Normandië op de kaart

Het is een regionaal natuurpark van ca. 182 000 hectaren met 126 charmante en oude dorpjes, veel prachtige manoirs, kastelen en unieke bossen. Vanuit een 16e eeuws geklasseerd dorpje, Condeau, hebben we twee lussen uitgetekend die je de Perche laten zien in al zijn charme. Je valt van de ene verbazing in de andere tijdens je vakantie Normandië en komt er tot rust want heel veel toeristen zijn er niet.

Programma 4-daagse rondreis Perche.

Dag 1

Heenreis met bezoek aan Chartres. Deze stad ligt ten zuiden van de Perche op ca. 50 kilometer van Condeau.

Dag 2

Kennismaking met de natuur van de Perche. Deze lus start in Nocé, in een van de mooiste manoirs, waar het Maison du Parc is gevestigd. Daarna trek je verder naar Bellême: mooie dorpjes, veel groen en unieke panorama's. Je komt ook nog langs een kasteel en een museum. Je eindigt - als er nog tijd over is - in Nogent-le-Rotrou.

Dag 3

Deze lus brengt je langs mooie dorpjes en een unieke natuur naar Mortagne-au-Perche. Het is zowat de belangrijkste plaats van de Perche. Doch als je nog wat verder doorrijdt kom je in een gebied van bos en venen met heel wat vijvers. Daarin ligt een abdij en een bijzonder dorpje. Je rijdt ook nog voorbij een bos met driehonderd jaar oude bomen.

Dag 4

Wellicht heb je niet alles kunnen bezoeken en heb je nog plaatsjes ontdekt die je van dichterbij wilt bekijken?  Er is eveneens een mogelijkheid om nog andere autoroutes te rijden. Bij het terugkeren naar huis kan je nog een leuk stadje bezoeken: La Ferté-Bernard.

 Wandelen in de Perche

 Wil je af en toe uitstappen en écht genieten van de prachtige natuur in Normandië? Dat doe je te voet, natuurlijk! Zowat elk plaatsje in de Perche heeft uitgestippelde wandelroutes. Soms staat er een informatiebord bij de parking, een andere keer kan je terecht in het infokantoor voor toerisme. De mogelijkheden zijn groot, van lange tot korte wandelingen, voor beginners en vergevorderden. Iedereen kan van het glooiende heuvellandschap en de uitgestrekte velden genieten. Op die manier kun je van je autoreis een afwisselend geheel maken.

Reviews en beoordelingen Autoroute Perche

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vierdaagse autoroute in de Perche? Plaats je beoordeling

Karine6 augustus 2021

Perfecte gids om enkele dagen te vertoeven in dat voor ons onbekend stukje Frankrijk. Bedankt !!

Roger12 juli 2020

Prima leidraad voor een uitstap.

Griet Maes9 juli 2019

De info is zeer duidelijk, interessant, haalbaar. Een goede richtsnoer om onze trip (met de fiets ginder) te plannen. Dank.

Rita28 maart 2019

Absoluut tevreden over de gids van de Perche. Het is een streek die we zelf niet goed kennen en dus is jullie uitgave hierbij een grote hulp!

Ann25 maart 2019

een goed samengestelde, duidelijke reisgids met routes, stadswandelingen en de juiste hoeveelheid overzichtelijke informatie . Ideaal voor de voorbereiding van onze volgende reis en gemakkelijk om mee te nemen ....PDF op tablet, scheelt toch in gewicht en hanteerbaarheid.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info