Normandië: ontdek de Perche

Een regio in Normandië met tal van wandel-, fiets- en autoroutes

Normandië staat bij velen synoniem voor een mooie kuststrook, een oorlogsverleden en een helse drukte van de toeristen. Maar Normandië heeft ook prachtige natuurgebieden. De Perche ligt in het zuiden van Normandië op zowat 470 kilometer van Brussel. Lees meer

In de Perche is het heerlijk toeven in de natuur, in de charmante dorpjes, op de rustige fiets- en wandelwegen.
  • Verken de Perche op eigen tempo
  • Ontdek de charmante dorpjes, kastelen, bossen
  • Wandelen in het groene Normandië
  • Bewegwijzerde routes, korte en lange 
  • Heerlijk fietsen op 8 routes  
  • Ontdek de 'routes tranquilles' 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Copyright foto's: Patrick LeThorois 

Het is een regionaal natuurpark van ca. 182.000 hectaren met 126 charmante en oude dorpjes, veel prachtige landhuizen (manoirs), kastelen, versterkte hoeven  en unieke bossen. Vanuit een 16e eeuws geklasseerd dorpje, Condeau, hebben we twee lussen uitgetekend die je de Perche laten zien in al zijn charme. Je valt tijdens je vakantie Normandië van de ene verbazing in de andere en komt er tot rust, want veel toeristen zijn er niet. 

Wandelen in de Perche

Wil je nu eens écht genieten van de prachtige natuur in Normandië? Dat doe je te voet, natuurlijk! Zowat elk plaatsje in de Perche heeft uitgestippelde wandelroutes. Soms staat er een informatiebord bij de parking, een andere keer kan je terecht in het infokantoor voor toerisme. De mogelijkheden zijn immens, van lange tot korte wandelingen, voor beginners en vergevorderden. Iedereen kan van het glooiende heuvellandschap en de uitgestrekte velden genieten.

Wandelkaarten kunnen gekocht worden bij de toeristische dienst. De meeste wandelingen zijn bewegwijzerd en daardoor is het soms voldoende om een gratis folder mee te nemen met een korte beschrijving van de route. Bij vochtig weer raden we toch aan om wandelschoenen aan te trekken.

Fietsen in de Perche

Hou je meer van fietsen? Ook dan ben je in Normandië aan het juiste adres. De provincie laat zich prima op de tweewieler verkennen. Er zijn ongeveer een 8-tal fietsroutes door het glooiende landschap van de Perche. Ze lopen over afstanden van 24 tot 66 km en ze zijn uitstekend bewegwijzerd. Toch raden we aan om de overzichtsbrochure bij de toeristische dienst af te halen. Daarop zie je duidelijk hoe de trajecten lopen en welke de moeilijkheidsgraad het traject heeft.

Sommige fietsroutes zijn ook gratis te downloaden op www.parc-naturel-perche.fr (Découvrir le Perche > La Randonnée). Daar vind je tevens alle informatie voor mountainbikers (VTT).

Autoroutes: ‘Les Routes Tranquilles’

Blijf je liever in de auto om dan op enkele plekken eventjes uit te stappen? Er zijn 9 autoroutes die je de Perche in detail laten ontdekken. Ze zijn allemaal bewegwijzerd en beslaan een kleine regio in de Perche. De routebeschrijving kan je krijgen bij de toeristische diensten in elke stad, veelal gratis. Een paar kan je ook downloaden op www.parc-naturel-perche.fr  (Découvrir le Perche > Préparer son séjour > Circuits touristiques "Routes Tranquilles"). 

Reviews en beoordelingen Perche

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek de Perche? Plaats je beoordeling

De Maere Arnaud16 april 2019

goede beschrijving van de bezienswaardigheden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info