Vielsalm met Baraque de Fraiture als hoogste punt

De enige ijskelder van België in de vorm van een gebouw

Vielsalm is gelegen in de provincie Luxemburg en grenst aan de provincie Luik. Het hoogste punt van de gemeente is de Baraque de Fraiture, het is de derde hoogste top van de Belgische Ardennen en bekend om de ski- en wintersportmogelijkheden. Tijdens je vakanties Ardennen kun je al wandelend van de mooie omgeving en tal van bezienswaardigheden genieten. Lees meer

In Vielsalm kun je samen, met het gezin en met een groep vrienden een actieve of ontspannen vakantie in de Ardennen beleven.
 • Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  We hebben een ruim aanbod aan promoties in de Ardennen, van 2- tot 4-daagse al dan niet gastronomisch en inclusief entreetickets, of een wellness verblijf in Spa. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 110 - Boek nu
 • Verblijf in Vielsalm
 • Beklim het hoogste punt Baraque de Fraiture
 • Bezoek de ijskelder in de vorm van een gebouw
 • Ga naar het Museum van de Slijpsteen
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Het Maison du Pays de Salm laat je een ontdekkingsreis maken door de geologie, geschiedenis en de folklore van het Salmland. De ontdekking begint met een film en vervolgens kom je in verschillende opmerkelijke galerijen. Plotseling sta je midden in een duivels sabbat van de Heksen van het Salmdal. Laat je overmeesteren door spanning, sensatie en de betoverende streeklegendes. 

In de gratis reisgids is ook Domaine du Monti opgenomen. Een uitgestrekt wildpark op een hoogte van 465 meter. De aandacht ligt hier op de fauna van de Luxemburgse Ardennen. Kinderen kunnen prima spelen in de speeltuin en als je na een wandeling door het park dorst en trek hebt gekregen dan is er het restaurant waar je de innerlijke mens tevreden kunt stellen.

Iedereen die interesse heeft in rotsen en stenen moet zeker een kijkje nemen in het  Slijpsteenmuseum, Musée du Cloticule. Hier wordt het verhaal van een speciale rots die middenin de leisteen te vinden is verteld. De steen maakte de omgeving beroemd en wordt ook wel slijpsteen voor scheermessen genoemd. Wat begon als broodwinning voor een familie groeide uit tot industriële dimensies. De steen werd wereldwijd gebruikt en was alleen in de ondergrond van Vielsalm te vinden. Je kunt in het museum een gerestaureerde werkplaats bekijken.

Een ijskelder is op zich niet zo bijzonder. De ijskelder in Hermanmont echter is de enige in België in de vorm van een gebouw. De ijskelder werd in de tweede helft van de 19e eeuw gebouwd en moest het kasteel van Hermanmont van ijs voorzien. Het torentje met de wenteltrap en klokketoren werden later toegevoegd. Het gebouw is een opmerkelijke bezienswaardigheid in Vielsalm.

Info over deze bezienswaardigheden: www.vielsalm-gouvy.org

Reviews en beoordelingen Vielsalm

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vielsalm met Baraque de Fraiture als hoogste punt? Plaats je beoordeling

Ludo30 december 2015

Schitterende streek. Zeker uitstap plannen naar het winkelcentrum in Schmiede, Luxemburg wanneer je in deze streek verblijft.

Debruyne Piet19 november 2015

De reisgids was alweer een interessante informatiebron voor een geslaagde uitstap.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info