Bezoek kastelen in de provincie Luik

Pracht en praal uit vervlogen tijden

De provincie Luik heeft een groot aantal kastelen en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakanties Ardennen. De een al wat meer bijzonder dan de andere. We geven je alvast een paar tips voor kastelen die veel van hun charme hebben weten te behouden. Lees meer

In de provincie Luik voel je jezelf bij het zien en bekijken van de mooie kastelen eventjes de koning te rijk.
 • Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  We hebben een ruim aanbod aan promoties in de Ardennen, van 2- tot 4-daagse al dan niet gastronomisch en inclusief entreetickets, of een wellness verblijf in Spa. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 110 - Boek nu
 • Bezoek het Kasteel van Harzé
 • Loop binnen in het sprookjesachtige Kasteel van Modave
 • Ontspan in het Kasteel van Jehay
 • Ontdek hoe de fonteinen in Versailles aan hun water kwamen
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Kasteel van Harzé 

Het kasteel van Harzé is van origine een grote woning die in de 17e eeuw werd omgebouwd tot kasteel. In eerste instantie doet het kasteel vanaf de buitenkant klein aan. Dit beeld verandert op het moment dat je over de binnenplaats wandelt. De binnenplaats is toegankelijk via de mooie inrijpoort en je bent er altijd welkom om een kijkje te nemen. Het kasteel is eigendom van de provincie Luik en er worden regelmatig seminaries georganiseerd. Je kunt er ook uitstekend eten in “La P’tite Auberge” en het museum van de watermolen en de maalderij bezoeken.

Je kunt het kasteel van Harzé vrij eenvoudig bereiken. Als je uit de richting van Franchimont komt rij je via Remouchamps naar Harzé. De route gaat over kleinere wegen en een mooi landschap. Je vindt het kasteel in het historische dorpscentrum. Tegenover het kasteel is een grote parkeerplaats waar je goed kunt parkeren.

Adres: Rue de Bastogne 1, 4920 Harzé
Info: www.chateau-harze.be

Kasteel van Modave

Het Kasteel van Modave werd gebouwd op een rotspunt boven de vallei van de Hoyoux en het biedt een uniek uitzicht op een 450 ha groot natuurreservaat. Door de eeuwen heen heeft het kasteel een aantal bijzondere eigenaars gehad waaronder Graaf de Marchin die het kasteel zijn huidige uitzicht heeft gegeven. Tot de vroegere bewoners behoren ook onder andere Maximiliaan-Henri van Beieren, Prins-Bisschop van Luik en families de Montmorency, Lamarche en Braconier. Tegenwoordig is het kasteel eigendom van de Brusselse Watermaatschappij en wordt er drinkwater opgepompt. Het originele kasteel werd in de Middeleeuwen gebouwd en in het midden van de 17e eeuw gedeeltelijk verwoest. De restauratiewerken hebben het kasteel een prachtige klassieke gevel gegeven en charmant aangelegde Franse tuinen. Binnen zie je de mooiste plafonds van Europa, het zijn kunstwerken op zich. Regelmatig worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd en aan het einde van ieder jaar is het kasteelinterieur speciaal voor de feestdagen versierd.

In een van de kasteelzalen kun je de replica van het hydraulisch waterrad bekijken dat in de 17e eeuw in Modave waarschijnlijk werd gebouwd door Renkin Sualem. We kunnen aannemen dat het dit rad was dat model heeft gestaan voor het rad van Marly, welke het water uit de Seine opstuwde voor de waterpartijen in de tuinen van Versailles.

De lange imposante oprijlaan geeft je het gevoel dat je in een sprookje terecht bent gekomen. Aan het einde vindt je aan de rechterkant een grote parkeerplaats. Recht tegenover de oprijlaan zie je het kasteel liggen. Er zijn diverse bijgebouwen die gebruikt worden voor trouwfeesten en congressen waarbij er overnacht kan worden in de romantische setting van het kasteel.

Adres: Route de Modave 17 (met het kruispunt Rue du Parc), 4577 Modave (Huy)
Info: www.modave-castle.be 
Geopend van 1 april tot 15 november, steeds gesloten op maandag.

Kasteel van Jehay

In de gemeente Amay bevindt zich het kasteel van Jehay dat erkend is als uitzonderlijk Waals Erfgoed en gelijk een mooi voorbeeld is van de zogenaamde Maasrenaissance uit de 16e eeuw. Een blik op het kasteel en je bent betoverd. Het kasteel behoorde ooit toe aan Graaf Guy van den Steen die zijn volledige kunstbezit in het kasteel ten toon wilde stellen. Het valt niet te betwisten dat Guy een goede smaak had. Je ziet er zeldzame meubelstukken, eeuwenoude boeken, prachtige wandtapijten, uniek zilverwerk, bijzonder porselein, keramiek, schilderijen en beeldhouwwerken van bekende en minder bekende kunstenaars. Zowel de tuinen als de begane grond van het kasteel zijn toegankelijk voor bezoekers.  In de schitterende tuinen staan er verschillende beeldhouwwerken en het is een plaats waar je werkelijk tot rust kunt komen. Ondanks de ongekende schoonheid en magische werking van het kasteel is het niet erg bekend en kun je er zelfs tijdens drukke weekenden van een ontspannen, rustige sfeer genieten.

Je vindt het kasteel van Jehay aan het kruispunt van de Rue Trixhelette en de Rue du Parc in Amay. Er is een ruime parkeerplaats. Je kunt er gratis over de binnenplaats wandelen. Voor een bezoek aan de tuinen en het kasteelinterieur kun je bij de kassa een kaartje kopen. Het kasteel is op maandag voor het publiek gesloten.

Info: www.provincedeliege.be/chateaujehay

Reviews en beoordelingen Kastelen prov. Luik

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek kastelen in de provincie Luik ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info