Theux met de indrukwekkende kasteelruïne van Franchimont

Bezoek in Theux ook het dieren- en avonturenpark

Het stadsbeeld van Theux wordt gevormd door de imposante kasteelruïnes van Franchimont. In de reisgids kan je meer lezen over het bijzondere verleden en de bezienswaardigheden van het kasteel, dat je kan bezichtigen tijdens je vakanties Ardennen. Tegenwoordig vind je er een mooi receptiegebouw met een vergaderruimte en daarboven de ruïne. Lees meer

De avonturier in je komt in Theux naar boven. Wandel door de Middeleeuwen en ontmoet deels in het wild levende beren.
  • Bezoek de kasteelruïnes van Franchimont
  • Duik in het indrukwekkend verleden
  • Beleef een middeleeuwse jaarmarkt
  • Laat je niet kennen op klimroutes en kabelbanen
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Iedere twee jaar (in de oneven jaren) wordt er een grootse middeleeuwse jaarmarkt gehouden. Je bevindt je dan in de middeleeuwen en wordt door de Compagnons de Franchimont ontvangen met genoegen. Je kan er het baloir, de kazematten en de soms gruwelijke legendes ontdekken. Het is niet voor niets dat het kasteel op een heuveltop werd gebouwd; je kan de hele omgeving en iedere eventuele indringer al van verre zien aankomen.  

Boven bij de kasteelruïne is er een grote parkeerplaats en vind je een cafetaria. Bij de kassa kan je naast informatie over de kasteelruïnes ook veel interessante informatie vinden over andere kastelen en burchten in de omgeving. De gastvrije medewerkers helpen je graag met het uitzoeken van de geschikte kaarten voor wandelingen in de regio.

Adres: Allée du Château 17, 4910 Theux
Info: www.chateau-franchimont.be

Dierenpark La Reid: Forestia

Forestia is een dieren- en avonturenpark waar je mooie wandelingen kan maken. Bezoek er de deels in het wild levende beren en bekijk de jonge moeflons en donkere Canadese wolven. Rond voedertijd kan je de dieren extra goed zien. In het avonturenpark zijn er op leeftijd aangepaste parcoursen, die je door de toppen van de bomen en allerlei kruip-door-sluip-door paden leiden. Afhankelijk van je lengte ga je de uitdaging aan met klimmuren en kabelbanen.

Echte avonturiers leggen met toestemming van een instructeur het stoere commando-parcours af.  Als je met een grotere groep bent, is het in overleg ook mogelijk om een zogenaamde 'Avontuur Avond' mee te maken. In het donker zwerf je met alleen een hoofdlamp van boom naar boom.

Info: www.forestia.eu

Reviews en beoordelingen Theux kasteelruïne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Theux met de indrukwekkende kasteelruïne van Franchimont ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info