Bezienswaardigheden Banneux en Tancrémont in de Ardennen

Bedevaartsoord dat jaarlijks door honderdduizenden pelgrims wordt bezocht

Banneux was tot 1933 een onbekend dorpje en is een echte bezienswaardigheid tijdens je vakanties Ardennen. In dat jaar verscheen de Heilige Maagd tot 8 maal tot aan Mariette Beco. Op de plaats waar de eerste verschijning plaatsvond werd direct in hetzelfde jaar een kleine kapel gebouwd. Lees meer

Banneux is de plaats waar tussen 15 januari en 2 maart 1933 de Maagd Maria 8 keer aan de toen 11 jarige Mariette Beco verscheen. Bezoek de verschijningskapel en ervaar de mystieke omgeving.
  • Bedevaartsoord Banneux
  • Leer meer over de 8 verschijningen van de H. Maagd
  • Bezichtig een bijzonder kruisbeeld
  • Bezoek het Fort van Tancrémont
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

(onderdeel van onze betalende reisgids)

In 1949 werden de verschijningen definitief erkend en barstte de bouwwoede rond de kapel los. Zowel heiligdommen als rolstoeltoegankelijke kapellen en een grote bedevaartskerk met meer dan duizend zitplaatsen verrezen in Banneux, dat daardoor net als een klein Lourdes lijkt. De kleine kapel staat op de plaats van de verschijningen en ligt dichtbij de doorgaande weg.

Info: www.banneux-nd.be   

Kapel van Tancrémont

Naast de verrukkelijke taarten die je in Tancrémont kan proeven, is het dorp bekend door de kapel van Tancrémont en de “Vieux Bon Dieu” een Latijns kruisbeeld van beukenhout met daarop een serene Christus die in zwarte gewaden is gehuld.

Fort van Tancrémont

Je kan het Fort van Tancrémont slechts op de eerste zondag van iedere maand bezoeken en dat van mei tot oktober. Het fort herinnert aan de Tweede Wereldoorlog en het is de moeite waard om er een bezoekje te brengen. Als je het fort van bovenaf bekijkt, geloof je nooit dat het fort bijna 2 km aan gangen telt. Je wordt aangegrepen door de verhalen van moed en wilskracht van de soldaten. Het fort bezit nog diverse wapens en kanonnen en het gebouw doorstond de eerste dagen van de Twee Wereldoorlog vrijwel ongeschonden.

Info: www.fort-de-tancremont.be

Reviews en beoordelingen Banneux

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Banneux en Tancrémont in de Ardennen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info