Citytrip Verviers? Stad van wol en mode

Stad van het zachte en blauwe goud

Verviers ligt in het hart van de Ardennen en het is de Waalse water hoofdstad vol met bezienswaardigheden die je tijdens je vakanties Ardennen kunt bezichtigen. Verviers heeft een rijk industrieel verleden waar het zachte goud (wol) en het blauwe goud (water) hand in hand samengaan. De stad heeft een lang verleden en bloeide op toen wolhandelaren uit Gent naar Verviers kwamen. In de reisgids vind je een drietal musea die je in Verviers alles vertellen over de rijke geschiedenis van de stad. Lees meer

Na een bezoek aan Verviers denk je nooit meer hetzelfde over een bolletje wol en dat ene hippe kledingstuk.
 • Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  Alle promoties Ardennen 2 tot 4 dagen

  We hebben een ruim aanbod aan promoties in de Ardennen, van 2- tot 4-daagse al dan niet gastronomisch en inclusief entreetickets, of een wellness verblijf in Spa. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 110 - Boek nu
 • Bezoek Verviers
 • Bekijk de wol- en lakenproductie
 • Bewonder het huis van het water
 • Ga naar het mooie dorpje Limbourg
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Begin je ontdekkingstocht in het Centre Touristique de la Laine et de la Mode waar je op een interactieve wijze de weg van wol naar een eigentijds jurkje volgt.

Info± www.aqualaine.be  

Verviers ligt aan de rivier de Vesder en dankt een gedeelte van haar welvaart aan de rivier. Je vindt hier ook het Museum voor Schone Kunsten en Keramiek. Een klein museum met een belangrijke collectie geglazuurd aardewerk. Een eindje verderop in een van de oude patriciërshuizen is het Museum voor Archeologie en Folklore gevestigd. Het laat de rijkdom van de wolhandelaren zien.

Als je geraakt bent door de rijke historie van de stad ga dan zeker ook een kijkje nemen in het Huis van Water of Maison de l’eau. De tentoonstelling gaat over water omdat de stad hier een lang verleden mee heeft. Er wordt duidelijk uitgelegd waarom water zo belangrijk was en is voor de stad Verviers. Je komt er te weten waarom Verviers ook wel de Waalse hoofstad van het water wordt genoemd.

Info: www.verviers.be

Limbourg

Limbourg is een van de mooiste dorpjes van Wallonië en ligt goed verstopt boven op een heuvel tussen de bossen van Verviers, Malmedy en Eupen. Het dorp heeft veel van zijn 200 jaar oude originaliteit weten te behouden en het is werkelijk een plaatje om te bezoeken. Je komt er in de smalle straatjes en tussen de kleine huizen helemaal tot rust. Het dorp bestaat eigenlijk uit een boven- en benedengedeelte. Boven-Limbourg is het mooist en heeft een uniek karakter met de sfeer van lang vervlogen tijden. Maak een mooie wandeling door het schilderachtige dorp en stop onderweg bij de kleine antiekwinkeltjes en galerijen.

Info: www.ville-limbourg.be

Reviews en beoordelingen Verviers

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verviers de stad van wol en mode? Plaats je beoordeling

Janssens Paula10 augustus 2019

Een gids die me heeft doen besluiten Verviers te bezoeken. Met familie gaan we begin september naar Verviers. Bedankt.

Etienne Lalmant29 november 2017

Gids ziet er zeer goed uit. Maar we zijn nt. verder geraakt dan Malmedy. Twee nachtjes blijven slapen in hotel Albert1 en genoten van het lekkere eten en wildmenu (een aanrader)

Maes Walter21 oktober 2017

Een mooie daguitstap in de stad. Een prachtig stadhuis.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info