Kerstmarkt Essen 2023: 17/11 t/m 23/12/23 (niet op 26/11/2023)

Kerstshopping op de kerstmarkt van Essen Duitsland

Reeds meer dan 30 jaar nodigt deze kerstmarkt bezoekers uit door de feestelijk versierde Essense binnenstad te flaneren. Ongeveer 250 kraampjes heten de gasten welkom. Hier vind je 1001 ideeën voor cadeautjes. De talrijke attracties maken het bezoek tot een belevenis voor de hele familie. De Internationale Kerstmarkt Essen is dagelijks van 11 tot 21 uur geopend, behalve op Totensonntag 26/11/23.

Sfeervolle attracties zoals de Essense Kerstboom - een versierde "dennenreus" van meer dan 18 meter hoogte - of het Internationale Kerstmannetjeshuis, zorgen ervoor dat de Essense Kerstmarkt in de regio erg in trek is. Vier miljoen bezoekers komen ieder jaar naar Essen om de fantastisch verlichte binnenstad te zien.

Ruim aanbod

Taai-taai, glühwein en paradijsappels, gebeeldhouwde kribbes, fraaie adventspyramides en reukmannetjes - door de verschillende reuken, de lekkere hapjes en de mooie cadeautjes komt u op de Essense Kerstmarkt in geheel in kerststemming. Zoals de naam al zegt biedt de Internationale Kerstmarkt Essen exotische geschenken uit de hele wereld aan: sculpturen uit Afrika, kunsthandwerk uit Rusland en vrolijke figuurtjes uit Cuba. Ook culinair nodigt de Kerstmarkt uit voor een wereldreis.

Lichtjeskroon

Een highlight in letterlijke betekenis is de "Essense Lichtjeskroon" boven de Kennedyplatz. 500 lichtkettingen van 20 meter lang - reiken tot op een hoogte van 13 meter. Hierdoor heb je het gevoel onder een tent met glinsterende dauwdruppels te flaneren.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Essen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Essen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info