Vernon: beslist een stop waard

Geniet van dit openluchtmuseum

Tijdens je vakantie Normandië zul je eindeloos veel ruïnes, monumentale panden en musea tegenkomen. Vernon is hierop een uitzondering. Het kleine stadje heeft namelijk ook maar een klein museumpje -maar niet getreurd! Ruïnes en monumentale panden heeft de stad volop. Lees meer

Vernon, het meest romantische en charmante stadje langs de Seine.
  • Geniet van de oude binnenstad
  • Wandel door de mooiste straten van Vernon
  • Klim naar het kasteel en geniet van uitzicht
  • Ook net buiten de stad is het heerlijk wandelen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Een bezoekje aan Vernon

Heb je niet veel tijd tijdens je verblijf in Normandië, dan moet je zeker een korte stop houden aan de rotonde in Vernon aan de Seinebrug, op de weg van Giverny naar Les Andelys. Je kan er parkeren in een zijstraat en wandel dan naar het groene parkje aan het verkeersknooppunt. Je zal er naast de overblijfselen van een burcht ook nog een huis zien dat gebouwd werd op oude brugpeilers. Eigenlijk zijn alle oude gebouwen hier mooi!

Bij mooi weer kan je dan ook prachtige foto's maken van alle bijzondere, historische bezienswaardigheden. 

Museum in de open lucht

Vernon is wellicht het meest romantische stadje langs de Seine in het departement van de Eure. Je komt niet naar hier om een ganse dag in een museum te vertoeven. Nee, in tegenstelling tot vele andere steden in Normandië, heeft Vernon helemaal geen overvloed aan grote, imposante musea. In Vernon is maar één klein museum, maar het gehele oude stadsgedeelte is één groot museum op zich.

Om het best te genieten van de oude stad en de omgeving ga je even langs het toerismekantoor voor een plannetje van de stadswandeling door het oude centrum. Bij zo'n wandeling kom je langs de mooiste gebouwen en wandel je door de mooiste straten. Wil je het wat rustiger aan doen? Dan raden we zeker de wandeling buiten het stadje aan. Deze start langs de Seine en is ongeveer 5 km lang. Op die manier kan je heerlijk genieten van de omgeving. 

Zelfs als je niet veel tijd hebt rij dan toch eens langs Les Andelys, het is geen omweg naar de Normandische kusten. Net voor je aankomt in Les Andelys zie je wegwijzers naar het kasteel. Let op, de wegen naar boven zijn niet breed en er geldt éénrichtingsverkeer. Maar het zicht van boven over de Seine is onvergetelijk.

Reviews en beoordelingen Vernon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vernon: beslist een stop waard? Plaats je beoordeling

Koen Van de Perre4 juli 2016

Interessante reisgids. Met als uitgangspunt het Novotel in Le Havre. Op de heenweg bezochten we de Tuinen van Monet in Giverny, Les Andelys, Dag 2: stadswandelingen in Rouen en Honfleur, Dag 3: de indrukwekkende landingsstranden t/m Sainte-Mère-Église, Dag 4: terugweg via de mooie kuststreek Fécamp - Etretat - Dieppe.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info