Andere bezienswaardigheden Honfleur

Bezoek de St.-Leonarduskerk, Rue des Lingots en nog veel meer!

Honfleur kent eindeloze mogelijkheden voor toeristen. Er zijn niet alleen de musea, oude gebouwen , de haven en monumentale kerken die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Normandië maar op en in de straten zelf is ook voldoende te doen! Hier meng je je als bezoeker tussen de lokale bevolking, met hun eigen karakter en gewoontes. Lees meer

Tal van leuke steegjes, kronkelend door de stad, zullen je een aangenaam gevoel bezorgen.
 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 169 - Boek nu
 • Wat heeft Honfleur nog meer in petto?
 • Bezoek de St.-Leonarduskerk
 • Loop door de oude kronkelende steegjes
 • Geniet van de lokale markten en festivals
 • Wandel in een park met openluchtmuseum
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Sint-Leonarduskerk

Reeds in de 12e eeuw stond er in Honfleur een kerk ter ere van de Heilige Leonardus. Tijdens de Honderdjarige Oorlog werd deze echter vernield. De huidige kerk werd gebouwd in de 16e eeuw en is vooral bekend voor zijn portaal in vlamgotiek. De achthoekige klokkentoren dateert van 1760.

Rue des petites boucheries

Zoals de naam het al doet vermoeden, was dit een straatje met allemaal slagerswinkels. Dit straatje maakt deel uit van de oude stadskern die tot eind de 17e eeuw ommuurd was. Vele schilders vonden hier hun inspiratie voor een nieuw kunstwerk. De pittoreske ambiance vind je ook nu nog terug!

La Rue de l'Homme de Bois

Deze straat, waar heel wat kunstenaars hun atelier hebben en ook het Musée Eugène Boudin is gehuisvest, dankt haar naam aan een sculptuur aan het huis met het nummer 27. Op een uitstekende balk is een mensenhoofd gesculpteerd als aandenken aan de slavenhandel. Honfleur was namelijk een doorvoerhaven van slaven. Ook deze bezienswaardigheid mag u zeker niet overslaan.

Rue des Lingots

Rue des Lingots is een van de meest typische straten in Honfleur. De straat is er geplaveid met kasseien en langs beide zijdens kan je de oude, authentieke vakwerkhuizen bewonderen. In deze straat waan je je onmiddellijk in de geschiedenis. Hou je fototoestel maar in aanslag.

Sainte-Bernadette

De Sainte-Bernadette is een kotter die vroeger gebruikt werd om op rivierkreeft te vissen. Het is sinds 1984 een nationaal monument en wordt onderhouden door een lokale vereniging. De nog zeewaardige sloep ligt vlakbij de Lieutenance. Leuk voor jong en oud!

Markten en feesten in Honfleur

Honfleur kent een levendige zaterdagmarkt, maar even boeiend is de speciale biomarkt die bezoekers uit de hele streek trekt. Daarnaast worden er jaarlijks talloze evenementen georganiseerd in Honfleur, waaronder het Fête des Marins, Fête de la Crevette, Festival du cinema Russe en Jazz aux Greniers.

Jardin des personnalités

Dit is een openluchtmuseum in een park van ongeveer 10 ha met zicht op de monding van de Seine. Door de tuin loopt een wandeling langs verschillende stand- en borstbeelden. Deze beelden stellen niet alleen bekende inwoners van Honfleur voor, maar ook personen die hebben bijgedragen aan de geschiedenis en uitstraling van Honfleur zoals die nu zijn.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Honfleur? Plaats je beoordeling

VERA KOCKX29 mei 2018

Een hele leuke reisgids voor Normandie waar we echt wat aan hebben gehad. Bedankt!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info