Arromanches: hevige strijd op D-day

Graven in het oorlogsverleden van Arromanches, waar D-day startte

Hier beleef je de uitgebreide voorbereiding voor de bevrijding vanaf de Normandische kust misschien nog wel het beste. Arromanches was geen landingsstrand op D-day: deze kleine vissershaven was hiervoor door de Duitsers te sterk verdedigd. Lees meer

De mobiele haven van Arromanches werd bedacht door Winston Churchill.
 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 169 - Boek nu
 • Kom op de plaatsen waar D-day begon
 • Een 'aan-de-ribben-plakkende' beleving 
 • Spot bij eb de caissons van dichtbij
 • Bezoek de musea die de voorbereiding tonen
 • Tips voor gratis parkeren in Arromanches
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De vijandelijkheden begonnen met enorme luchtbombardementen vanaf 3 uur 's morgens. De geallieerden kwamen via Hamel over land in Arromanches. Het heeft geduurd tot 16 uur vooraleer de 600 Duitsers onschadelijk werden gemaakt. Er vielen 15 burgerslachtoffers, slechts zes huizen waren nog intact.

Geschiedenis van Arromanches

Arromanches was een mobiele haven die speciaal voor de bevrijding van Europa door de geallieerden werd aangelegd. Het was hier namelijk een ideale plaats, omdat het strand in een inham ligt. Een dam werd dan nog extra gebouwd via betonnen caissons van 70 meter lang en 20 meter hoog. Vlottende kaden en transportwegen maakten het mogelijk om de schepen te lossen. 

Arromanches bezoeken

Een bezoek aan Arromanches mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Normandië. Nu nog kan je een aantal caissons zien op het strand. Je kunt ze zelfs bij eb van dichtbij bekijken. Dit is een indrukwekkende beleving voor jong en oud. Centraal ligt ook het museum met zicht op de stranden. Dit "Musée du Débarquement" handelt volledig over deze kunstmatige haven en maakt je alles duidelijker met video's en maquettes.  Meer info museum.

In Arromanches heb je bovenop de helling het museum 'Arromanches 360'. Hier krijg je een film op een cirkelvormig scherm. Meer info museum.

De parking aan het museum 'Arromanches 360' biedt je een mooi uitzicht over de baai van Arromanches en de caissons. Met een verrekijker kan je de resten van de kunstmatige haven nog beter zien. Let wel op: de parking is zeer duur. Je kan beter in Arromanches parkeren aan de rand van de stad waar het gratis is, soms is het ook gratis in een paar zijstraten. Vanop het strand naast het museum is er een pad dat je naar boven brengt. 

Reviews en beoordelingen Arromanches

Heb je zelf tips of opmerkingen over Arromanches: hevige strijd op D-day? Plaats je beoordeling

PEERAER21 mei 2019

goed hulpmiddel

PEERAER4 maart 2019

ZEER NUTTIG NASLAGWERK TER VOOR BEREIDING VAN DE REIS NAAR NORMANDIE

Crijns Noël22 augustus 2017

De gids was zeer welkom en hebben er mooie uitstappen uit gebruikt. bedankt

MdH15 augustus 2017

Stadswandeling in Honfleur gedaan. Was met een groep op stap. Prima informatie. Met dank.

Carl Sergeant8 februari 2016

We hebben maar een beperkt gedeelte kunnen doen wegens tijdsgebrek, maar het was een prima gids om te volgen, duidelijk en eigenlijk perfect op maat van wat we wilden zien.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info