Colleville-sur-Mer: indrukwekkend Amerikaans kerkhof

Hier past alleen maar stilte en eerbied

Colleville-sur-Mer is een groot en indrukwekkend Amerikaanse kerkhof dat je echt moet vereren met een bezoek. Enkele gegevens: de totale oppervlakte bedraagt 70 hectaren. Alles is in Carrara marmer afgewerkt. In totaal zijn er 9.387 graven, waaronder 307 onbekende. Er is één graf waarin zowel vader als zoon rusten en er zijn 33 grafzerken waar twee broers naast elkaar zijn begraven. De 14.000 anderen die oorspronkelijk in de streek begraven werden zijn op vraag van de familie gerepatrieerd. Lees meer

Breng een huldebezoek aan dit Amerikaanse kerkhof met 9.387 graven.
 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 169 - Boek nu
 • Vereer Colleville-sur-Mer met een bezoek
 • Hier passen alleen maar woorden van stilte
 • Let op de plaatsing van de kruisjes
 • Sta stil bij het memoriaal
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bovenaan de toegangsdeur van de kapel vind je een kopij van de eremedaille van het Congres (de hoogste militaire onderscheiding). Het koor is in marmer van de Pyreneeën. Het mozaïek op het plafond, gemaakt door een New-Yorker, stelt Amerika voor dat zijn zonen opoffert voor de principes van de vrijheid. Een eerbetoon tijdens je vakantie Normandië.

Let er eens op dat de kruisjes, van uit om het even welke hoek je ook kijkt, steeds in een rechte lijn staan. Het memoriaal in de vorm van een cirkel bevat een standbeeld dat de ziel voorstelt van de Amerikaanse jongeren. Op de drie kaarten zie je de activiteiten van de landmacht, marine en luchtmacht.

Meer info: www.abmc.gov

Reviews en beoordelingen Colleville-sur-Mer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Colleville-sur-Mer: indrukwekkend Amerikaans kerkhof? Plaats je beoordeling

Marja Kremer6 januari 2016

Indrukwekkend! Iedereen zou hier één keer geweest moeten zijn!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info